Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Smith vermorzelt Berlin Adler

De Nederlandse running back Chris Smith heeft zich laten gelden in de laatste reguliere competitiewedstrijd van de NewYorker Lions. De Dutch Lion liet maar liefst 258 rushing yards en 2 touchdowns noteren in het duel tegen de Berlin Adler.

Smith heeft zich naarmate het seizoen in de German Football League (GFL) vorderde steeds meer in de picture gespeeld bij de topploeg uit Braunschweig. De running back krijgt steeds meer touches en liet de voorbijgaande weken al zien David McCants op de hielen te zitten qua productiviteit. Met het oog op de play-offs deed de Nederlander daar nog maar eens een schepje bovenop. Hij kreeg zijn eerste serie al in het eerste kwart en werd door de coaches aan het werk gezet. Met succes. Runs van onder andere 27 en 22 yards brachten de ploeg in stelling voor een touchdown, uiteindelijk gemaakt door wide receiver Maximilian Merwarth.

Het was niet het enige moment in de wedstrijd waarop Smith zijn concullega liet zien dat de Nederlander in ieder geval aan zijn stoelpoten zaagt. Smith vond het hele duel de gaten in de defensie en trok hier meermaals grote terreinwinsten uit. Het duo wisselde possessions van elkaar af en waren beiden een nachtmerrie voor Berlin, maar met name Smith bleek niet te stoppen voor de Adler. Het uitroepteken op zijn prima dag kwam aan het begin van het vierde kwart met een 55-yard touchdown op 4th down. Voor de volledigheid: McCants eindigde de dag met 9 carries, 98 yards en 2 touchdowns, maar had tevens een lost fumble.

De play-offs in de GFL beginnen op 19 september. Voor NewYorker Lions staat dan een duel tegen Saarland Hurricanes op het programma. Later deze week lees je op Gridiron hoe Smith terugkijkt op zijn seizoen, maar vooral hoe hij vooruit kijkt naar de play-offs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *