Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste vrouwelijke NFL-coach Jen Welter weer op straat

Onder de cuts van de NFL zat een opvallende naam die we nog niet eerder genoemd hebben: Jen Welter. De eerste vrouwelijke coach uit de geschiedenis van de NFL werd na vijf weken internship aan de kant geschoven door de crew van Bruce Arians bij de Arizona Cardinals. Geen uitzondering mogelijk: ook de vijf andere interne van de Cardinals mogen niet aan het NFL seizoen beginnen. 

Welter oriënteert zich nu op nieuwe job opportunities

De spelers van de Cardinals waren dol op Welter. “Ik had er het volste vertrouwen in dat ze hier zou zijn bij de seizoenstart,” aldus linebacker Kevin Minter. Ze heeft ons veel geleerd over fundamenteels, maar ook over hoe we een beter mens konden worden.”

Werner weet dan ook waar ze over praat. Nog niet zo lang geleden was zij de eerste vrouw die een non-kicken positie bekleedde in een professionele American football league. Werner speelde drie snaps voor de Texas Revolution in de Indoor Football League, het team waar ze later dat seizoen ook coachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *