Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mag Eli de duurste NFL QB zijn?

Eli Manning vraagt de hoofdprijs voor zijn handtekening onder een contractverlenging bij de New York Giants. Hij zegt het nooit hardop gezegd te hebben, maar de geruchten zijn hardnekkig dat hij de best betaalde quarterback in de NFL wil zijn. En hij wil het snel ook. Hij geeft de Giants nog vijf dagen om tot een overeenstemming te komen. Mag hij wel zo’n grote mond hebben?

‘Het broertje van’ is de enige startende quarterback in de NFL met een aflopend contract. Eli Manning stelde vandaag dat hij de afleiding niet kan gebruiken tijdens het seizoen en dat er dan ook niet onderhandeld gaat worden. Met andere woorden hebben de Giants nog maar even voordat het seizoen officieel begint met een wedstrijd tegen de Dallas Cowboys.

19e in rating
De vraag is echter of Eli wel de hoofdprijs waard is in de NFL? Met zijn gemiddelde quarterback rating van 82,4 is hij van de actieve quarterbacks de negentiende op de lijst. Dat klinkt niet als uitgesproken de beste spelverdeler van de league. Allertijden is hij momenteel nummer 43 op de ranglijst.

Eli is wel degene in de NFL met de meeste opeenvolgende wedstrijden in de basis. Met een reeks van 178 is hij derde aller tijden. Als klap op de vuurpijl is hij in de geschiedenis van de NFL Playoffs de enige quarterback die vijf uitwedstrijden winnend afsloot. Belangrijker nog hij won twee Super Bowl ringen. En dat kunnen van de huidige quarterbacks maar weinig spelers zeggen: Tom Brady (4) en Ben Roethlisberger (2). Meer in ieder geval dan zijn broer Peyton en met dit potentiële dikke contract bij de Giants kan hij defintief een lange neus maken in deze broederstrijd.

Toch is het van Peyton zeker dat hij de Hall of Fame ingaat en bij Eli is het een discussie. De jongeman bereikte ook ‘slechts’ drie keer de Pro Bowl. En dan verdien je eigenlijk toch niet het meeste geld? De soep wordt daarom waarschijnlijk niet zo heet gegeten, want ook voor een iets minder dik contract wil de 34-jarige Eli vast even tijd maken tijdens het seizoen. De kans dat de Giants hem laten weglopen in free agency volgend jaar is bovendien nihil.

Uw mening is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *