Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meet the Lions: Kevin Bourne

In een unieke serie van artikelen stellen wij de leden van de Dutch Lions aan het grote publiek voor. Op 24 oktober speelt dit nationale American football-team een belangrijk kwalificatieduel tegen Belgian Barbarians. Vandaag: linebacker Kevin Bourne.

Naam:
Kevin Bourne

Positie:
Linebacker

Grootste football herinnering:
Mijn allereerste tackle, dat was in Maastricht. Ik ben met football begonnen bij de Maastricht Wildcats. En op de training moest ik voor het eerst een tackle maken. Zonder ook maar enige coaching op dat gebied. Dus dat was een groot fiasco. Hield er een tintelende schouder aan over en wou bijna stoppen met football. Die dag vergeet ik NOOIT meer.

Footballprestatie waar ik het meest trots op ben:
De kampioenschappen en gewonnen wedstrijden vallen in het niets bij de glimlach die ik samen met teamgenoten op het gezicht kan toveren van Youri en wat ik kan doen voor de Stichting “Spread a little love by Sofie”. Dat komt allemaal door Football. Dit is wel een prestatie waar ik trots op ben. Ook heb ik de aanvoerdersband van het nationale team en de Amsterdam Crusaders altijd met ongekende trots gedragen.

Beste football speler van NL:
Dat is voor mij nog altijd Akwasi Mensah. Een teamgenoot en een vriend, waar ik nog altijd tegen op kijk. Hoe hij leeft, hoe hij met zijn lichaam omgaat, hoe hij met de sport omgaat. Technisch van een buitenaards niveau. Ongekend. Een van de meest indrukwekkende atleten die ik ooit met mijn eigen ogen heb gezien.

Favo NFL team:
Dallas Cowboys… Prestige, eer, trots.. Wie wil er nou niet voor de Cowboys spelen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *