Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ohio State wint met Jones als QB

Regerend kampioen Ohio State Buckeyes heeft zijn eerste test overleefd. De uitwedstrijd tegen Virginia Tech werd in de tweede helft naar de hand van de Buckeyes gezet. Er waren echter twee opmerkelijkheden die de boventoon voerden: de keuze voor Cardale Jones als quarterback en de eerste wedstrijd van Braxton Miller als wide receiver.

Het duurde even voordat de scoringsmachine van Urban Meyer maandagavond op gang kwam. Na een 14-0 voorsprong in het eerste kwart leek er weinig aan de hand, maar VT kwam knap langszij en pakte bij de theepauze zelfs een 17-14 voorsprong. Vanaf dat moment was het echter Ohio State dat de klok sloeg en met name Braxton Miller. De voormalige quarterback vangt tegenwoordig zelf de ballen en doet dat met verve. Zijn highlight van de avond deed Amerika schudden op de grondvesten. Een geweldige ‘Madden-like’ touchdown van 53 yards ging als lopend vuurtje over het internet.

De andere opvallende ster van de avond was Cardale Jones. De quarterback hoorde naar eigen zeggen pas op het allerlaatste moment dat hij de competitie met J.T. Barrett had gewonnen. “Eerlijk, we gingen allebei naar de huddle voor de eerste play. We wisten het niet. Ik nam een paar stappen richting de zijlijn en toen zei coach Meyer: ‘Nee, jij mag.’. Toen jij het wist, wist ik het ook.”

Jones ging vrolijk door waar hij vorig jaar mee was gestopt: scoren. Hij was niet perfect (9-18, 186 yards, twee touchdowns en een interception), maar al met al was het ruim voldoende voor een overwinning. Barrett speelde ook even en gooide één pass voor 26 yards. Beide quarterbacks waren bovendien een gevaar met de bal in hun hand. Jones rende voor 99 yards en een touchdown, Barrett voor 40 yards. Daarnaast hoefde Ezekiel Elliott zich nauwelijks in het zweet te werken. Zijn 11 pogingen leverden 122 yards en een touchdown op.

Aan de kant van Virginia Tech was er slecht nieuws voor quarterback Michael Brewer. De spelverdeler brak zijn sleutelbeen in het derde kwart en ligt er waarschijnlijk een week of zes uit.

De spectaculaire touchdown van Braxton Miller.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *