Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Smith maakt zijn dromen waar in GFL

Chris Smith is bij NewYorker Lions bezig aan een opmerkelijk seizoen. De Nederlandse running back is bij de Duitse topploeg een van de smaakmakers en zette met 258 yards en twee touchdowns tegen de Berlin Adler een uitroepteken achter zijn nu al prachtige debuutjaar. De voormalig Alphen Eagle blijft echter bescheiden als altijd. “Ik had nooit durven dromen op het niveau van de GFL mijn ding te kunnen doen.”

Foto: Rolf Daus

Hij liet alles achter in Nederland om zijn kans in de German Football League (GFL) met beide handen te grijpen. Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat dit footballtechnisch de juiste keuze was. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen liet Smith dat nog maar eens zien. Zelf blijft hij redelijk op de vlakte over zijn unieke prestaties. “Ik heb heel erg mijn best gedaan tijdens deze wedstrijd. Dus heb ik elke kans die ik kreeg om te rennen maximaal benut. Dat resulteerde voor mij in een uitstekende wedstrijd met 258 yards en 2 touchdowns, waar ik heel erg blij mee ben.”

Wat Smith echter nog niet wist, was dat dit er slechts 33 minder zijn dan het record van de Lions. Dat record is in handen van Estrus Crayton, geen onbekende van Chris. “Dat is heel gaaf om te horen! Ik ken Estrus vanuit de Alphen Eagles, hij was destijds de headcoach. Naast de Eagles trainingen heb ik ook met hem tijd in de sportschool gespendeerd en zo ook het een en ander van hem geleerd. Hij behoort ook tot een van mijn grootste inspiratiebronnen.”

Dat hij op deze manier in de voetsporen van Crayton kon treden, had Smith voorafgaand aan het seizoen misschien ook niet durven dromen. “Mijn droom is nog steeds uit aan het komen. Als ik terugkijk op mijn seizoen, dacht ik in het begin niet zover te kunnen komen als nu. Ik heb mijzelf keer op keer moeten bewijzen aan spelers en coaches. Ik had nooit durven dromen op niveau van de GFL mijn ding te kunnen doen.”

Het hele interview met Chris Smith, waaronder ook zijn kijk op de interland van 24 oktober tegen de Belgian Barbarians, lees je in de volgende editie van Gridiron Magazine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *