Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions overhandigen gameball aan RKC

Het was de laatste American football die ooit door een Admirals-speler werd aangeraakt, zo gaat de legende. Het stukje varkensleer diende woensdagmorgen als hoofdact voor start van de officiele campagne richting de kwalificatie-interland tussen Dutch Lions en Belgian Barbarians op 24 oktober. Nationale teamspelers Luit Smeenk en Kevin Bourne overhandigden deze gameball aan RKC-spelers Nando Wormgoor en Arsenio Valpoort.

Met het duel tussen Dutch Lions en Belgian Barbarians (aftrap 18.00 uur) wordt voor het eerst sinds de Amsterdam Admirals in Olympisch Stadion een internationaal American footballduel afgewerkt in een stadion.

De Dutch Lions hopen zich met het duel te plaatsen voor het Europees Kampioenschap, dat in juni 2016 wordt gehouden in een van de gekwalificeerde landen. Hoofdcoach Reyhan Agaoglu, die van 1996-1999 verdediger was bij de Admirals: “Iedereen is erg opgetogen over de manier waarop American football na de aankondiging is gaan leven. Wij hopen op een goede bezetting van het Mandemakers Stadion en bovenal een succesvolle interland. Het kan zomaar een boost geven aan de populariteit van deze geweldige sport.”

De aankondiging van de Dutch Lions heeft in American footballminnend Nederland veel losgemaakt. Zo heeft de oude fanclub van de Admirals, de Orange Army, de strijdbijl opgegraven om het team op 24 oktober te ondersteunen. Verder mogen de Lions zich heugen op de feeerieke moves van de Amsterdam Admirals Cheerleaders. Maar liefst 50 cheerleaders van ‘The Hottest Dance Team in Holland” geven op de avond een eenmalig afscheidsoptreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *