Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kuechly, Dareus en anderen openen het seizoen met een nieuw vet contract

Voor veel teams fungeerde de start van het seizoen als een zachte deadline voor onderhandelingen. En zoals dat gewoonlijk gaat in de sportwereld, kwam men pas in de laatste uren tot een akkoord. Na Nate Solder op woensdag, kregen Luke Kuechly, Eli Manning, Anthony Castonzo en Marcell Dareus donderdag een nieuw contract. Hun contracten samen zijn ruwweg $290 miljoen waard, geen kleine garnalen dus.

Details over het nieuwe contract van de grootste naam in het rijtje, Eli Manning, kan je hier vinden, maar ook de andere spelers zijn bepalend voor het succes van hun teams.

Een andere grote naam is die van NFL defensive player of the year in 2013, Luke Kuechly. De linebacker van de Panthers is misschien wel de beste op zijn positie in de NFL, zowel in run defense als pass coverage. Sinds zijn intrede in de NFL in 2012, speelde hij twee pro bowls en werd hij twee keer verkozen tot het All-Pro team. Zijn nieuw vijfjarig contract voor $62 miljoen was dan ook welverdiend. Als hij kan verder bouwen op deze prestaties, is het onvermijdelijk dat we hem nog terugzien in de Hall of Fame.

Het grootste contract werd echter bewaard voor Marcell Dareus. De 25-jarige Dareus liet een tijdje geleden optekenen dat hij graag even veel zou verdienen als Ndamukong Suh, hij kwam er dicht bij.  De stevige defensive tackle van de Buffalo Bills, gaat na het komende seizoen $100 miljoen verdienen in zes jaar tijd, met een tekenbonus van $25 miljoen en $60 miljoen gegarandeerd.

Mr. Big Stuff leek een paar dagen geleden nog te gaan starten aan zijn laatste seizoen in Buffalo nadat hij ontevreden was over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen. De derde pick van de 2011 draft zal nu echter nog verschillende jaren in het shirt van de Bills te bewonderen zijn, alleen niet deze zondag tijdens de seizoensopener van de Bills tegen de Colts. Dareus zit een schorsing van één week uit voor substance abuse. 

Nate Solder is sinds 2012 de beschermer van de blind side van Tom Brady bij de New England Patriots. De 2011 first rounder kon tijdens zijn eerste seizoen nog vanop de zijlijn leren van Patriots-icoon Matt Light, waarna hij in 2012 overnam. Het afgelopen seizoen speelde Solder ver onder zijn niveau, toch belonen de Patriots hem nu al met een nieuw contract aan de vooravond van het laatste seizoen van zijn vorige verbintenis. In 2016 en 2017 zal hij iets meer dan $20 miljoen gaan verdienen. Als de nieuwe team captain van de Patriots terug zijn niveau van 2012 en 2013 kan hervinden, kan Tom Brady in de nadagen van zijn carrière genieten van één van de beste left tackles in de NFL.

Brady is echter niet de enige quarterback die zijn left tackle zag vastgelegd worden. Ook Andrew Luck kan op twee oren slapen nu Anthony Castonzo, de eerste pick van de Colts in 2011, een nieuw contract voor vier jaar voorgeschoteld kreeg. Castonzo gaat in die vier seizoenen $43 miljoen verdienen. Na een moeizame start van zij carrière, groeide de left tackle uit tot één van de betere spelers in de NFL in zijn positie. In tegenstelling tot Solder, was hij het afgelopen seizoen het enige stabiele punt in de O-line van de Colts. Om Luck rechtop te houden, nadat hij het vaakst van alle quarterbacks tegen de grond ging de afgelopen twee jaar, was het dan ook een absolute noodzaak om hem langer vast te leggen.

Maar nu is het wel ongeveer genoeg geweest met contracten, cuts en trades. Het seizoen is vannacht gestart, dus laat al die dure vogels het nu ook maar op het veld bewijzen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *