Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raiders blazen carrière van Aldon Smith nieuw leven in

Outside linebacker Aldon Smith werd begin augustus ontslagen door de San Francisco 49ers na zijn derde DUI-arrestatie. Het voorbije seizoen miste hij al negen wedstrijden door schorsing voor verschillende problemen, weg van het footballveld. Een nieuwe botsing met het gerecht was de druppel voor de 49ers. De carrière van de ooit erg beloftevolle speler leek even on hold te worden gezet tot hij zijn gerechtelijke problemen had uitgewerkt. De Raiders geven hem echter al sneller een nieuwe kans. In Oakland zal hij samen met Khalil Mack één van de meest efficiënte pass rushing duo’s moeten vormen, als (en dat is een grote als) hij echter op het veld kan blijven.

Raiders hebben er echter het volste vertrouwen in dat de voormalige first round pick in 2011 zijn leven weer op de rails kan krijgen. Raiders GM Reggie McKenzie is “[..] confident that the Raiders provide an environment where Aldon can thrive through the support, structure and leadership within the building.” Er hangt Smith wel nog een schorsing boven het hoofd, al is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang deze zou kunnen zijn. In afwachting van een uitspraak van het gerecht en de NFL, is de linebacker vrij om te spelen. Er bestaat dus een kans dat hij zondag al op het veld te bewonderen zal zijn.

Dit seizoen kan de 25-jarige pass rusher tot $8 miljoen gaan verdienen, afhankelijk van het behalen van verschillende doelstellingen. Zijn basisloon is echter “maar” $1,35 miljoen, een schorsing zou hem dus stevig in de geldbuidel kunnen treffen. Als de voormalige All-Pro in 2012 zijn vroegere niveau opnieuw kan behalen, hebben de Raiders een koopje gedaan. Met 33,5 sacks in zijn eerste twee seizoenen en 44 in zijn vierjarige carrière, heeft Smith het potentieel om zijn tegenstander te domineren.

Indien Aldon Smith deze tweede kans met twee handen grijpt, wordt de defense van de Raiders in één klap een stuk indrukwekkender.

 

Het allereerste Gridiron magazine is verschenen. Losse exemplaren zijn te koop voor 2,99 euro en te lezen op smartphone en tablet. Klik op de buttons hieronder om de gratis app te downloaden of bestel een abonnement

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *