Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rookies to look out for

Zoals elk jaar is het op de openingsdag uitkijken naar de verandering bij elke ploeg. Een van de grootste ongekenden is hoe de rookies het zullen doen. Vooral van 1st en 2nd round picks wordt veel verwacht. Zal Jameis Winston de quarterback-messias worden voor de Bucs? Zal Todd Guerley de nieuwe running back worden voor de Rams? Vandaag geven we jullie vijf rookies die je zeker in het oog moet houden voor de komende week.

1. Landon Collins, Safety, New York Giants
De nieuwe safety van de New York Giants, en mijn favoriete speler uit de 2015 draft, heeft alvast veel zelfvertrouwen. Hij liet zich eerder deze week ontvallen dat Tony Romo hem beter niet test. Toch is het niet enkel zijn zelfvertrouwen dat hem een rookie to watch maakt voor ons. Bij Alabama was hij een dynamische playmaker die elke wedstrijd wel een grote play maakte. Een grote hit, interception of tackle in de backfield waren dagelijkse kost voor Collins bij Bama.

2. Ameer Abdullah, Running Back, Detroit Lions
De voormalige Nebraska running back heeft al een hele hype rond zich hangen. Volgens de defensice coordinator van de Detroit Lions was de rookie bijna onmogelijk te tackelen op training. Hoewel hij niet zo veel het veld op ging tijdens de preseason is er toch een kans dat hij morgenavond de nr. 1 running backs is tegen de San Diego Chargers. Zijn voornaamste rivaal bij de Lions, Joique Bell, heeft namelijk niet veel gespeeld of getraind tijdens de preseason en heeft vermoedelijk nog last van een blessure. Hij zal samen met Joique Bell de backfield voor de Lions bemannen. Mooie dingen liggen in het verschiet voor deze jonge footballspeler als hij zijn fumbles kan beperken.

3. Tyler Lockett, Wide Receiver, Seattle Seahawks
De nieuwste receiver van de Seattle Seahakws heeft al een hele preseason voor mooie highlights gezorgd. Met een kick-off en punt return for touchdown liet hij alvast zien wat voor een speedster hij eigenlijk is. Met zijn geweldige returns vult hij alvast een positie in waar de Seahawks vorig jaar niet zo veel succes op hadden. Hoewel zijn werk op wide receiver tot nu toe beperkt bleef zal hij waarschijnlijk wel aan de bak komen tegen de Saint-Louis Rams op zondag. Hopelijk zorgt hij weer voor een oh-my-god momentje door een kick terug te lopen naar de end-zone.

4. Marcus Mariota, Quarterback, Tennessee Titans
Tegen de meeste verwachtingen in kozen de Tennessee Titans er voor om hun pick niet te traden naar een andere ploeg maar om zelf Mariota te draften. Zo werd second-year quarterback Zack Mettenberger een beetje aan de kant geschoven. Mariota heeft tijdens de preseason al flitsen laten zien van de quarterback die hij kan zijn voor de Titans. Al waren die flitsen gemengd met totaal mislukte plays. Desalniettemin blijven de coaches in Tennessee optimistisch over zijn capaciteiten. Deze zondag is de eerste echte test voor Mariota als hij het tegen die andere rookie quarterback Jameis Winston en zijn Tampa Bay Bucanneers opneemt.

5. Amari Cooper, Wide receiver, Oakland Raiders
Hoewel Cooper de pech had om door een van de slechtste teams gekozen te worden en passen moet vangen van Derek Carr, neemt dit niet weg dat hij waarschijnlijk de beste Wide Receiver is uit de 2015 NFL Draft. Met een ongelooflijke skillset, snelheid en inzet heeft hij alles om de Odell Beckham Junior van dit jaar te worden en de rookie of the year award te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *