Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Agaoglu: “Dutch Lions moeten volgende stap maken”

Aankomend weekend speelt de selectie van Dutch Lions een oefenpot tegen Zwitserland. Ter voorbereiding op die belangrijke interland werkten de mannen in het Oranje gisteren een laatste training af in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Het zicht van bonkige kerels in American footballpakken deed op de kunstgrasondergrond van RKC wat vreemd aan, maar leverde ook tal van mooie beelden op. Bondscoach Rey Agaoglu was het daar mee eens: “Het stadion was prachtig! Het ervaren van Football in een echt stadion maakt de beleving voor staff en spelers veel intenser, vooral omdat de tribune heel dicht op het veld staat. Die hoge intensiteit en focus is een belangrijke factor bij een contactsport zoals American Football, we hebben dus ook een geweldig productieve training gehad in het stadion.”

Agaoglu is geen onbekende in de regio: “De Ironie is dat ik het stadion en de omgeving heel goed ken. Voordat ik naar Canada emigreerde, heb ik tot mijn negende jaar in Drunen gewoond. Ik heb nog steeds veel familie wonen in Waalwijk. Mijn oom is een die-hard RKC fan. Het voelt voor mij op een vreemde manier ook als een echte thuiswedstrijd.”

Volgende week gaat Agaoglu het strijdplan tegen de Belgen perfectioneren met een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. “We zijn dichtbij maar er is nog veel werk te doen. De wedstrijd tegen Zwitserland moet laten zien wat voor groep spelers dit is. Hebben we het vlees in de kuip om mentaal en fysiek een volgende stap te maken?”

Ook gaat de wedstrijd tegen Zwitserland een aantal belangrijke positie-battles bepalen: “Die interne competitie is niet makkelijk voor sommige spelers om mee om te gaan, maar deze struggle hoort nou eenmaal bij topsport. De wedstrijd tegen Zwitserland zal voor veel spelers een podium zijn om hun plaats en rol binnen het team te veroveren.”

Wil jij er op 24 oktober ook bij zijn? Bestel dan hier je kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *