Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Long’-shots: Koopjesmarkt aan NFL-Veteranen

Je kunt deze week een flinke lading NFL-veteranen verwachten die eindelijk bij een team tekenen. De salarisgarantie van week 1 is nu verlopen en het financiële risico is weg voor ploegen om spelers als Jake Long of Steven Jackson te contracteren.

Volgens NFL regels is een team verplicht het gehele jaarsalaris te betalen voor de zogenaamde ‘Vested Veterans’ als deze in week 1 van het seizoen onder contract staan. Nu week 1 voor een groot deel in de boeken staat, worden spelers die langer dan het league gemiddelde (ergens tussen de 3,5 en 4 jaar) actief zijn in de NFL aantrekkelijker. Precies de reden waarom de Buccaneers vandaag pas offensive lineman Joe Hawley contracteerden.

En ook de reden waarom voormalig first overall draft pick Jake Long deze week was zijn krabbel zet onder een contract. Mogelijk bij de Giants of de Falcons, waar hij al workouts heeft gehad. Met twee gescheurde kruisbanden was hij en groot risico voor ploegen om te tekenen. Niet meer, nu hij alleen betaalt hoeft te worden voor de tijd die hij onder contract staat. Als hij niet meer de vorm van weleer heeft, kan hij zonder financiële consequenties direct ontslagen worden.

Nog wat andere namen die in aanmerking komen voor een contract: Dwight Freeney, Reggie Wayne, Steven Jackson, Pierre Thomas, Wes Welker, Matt Flynn of Christian Ponder. Voor sommige van hen kan dit moment ook het voorteken zijn voor pensioen. Lance Briggs loopt hier al weken tegenaan te hikken en ook voor runningback Ray Rice kan het wel eens definitief over zijn als niemand hem op korte termijn belt voor wat speeltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *