Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bryant breekt voet, onduidelijkheid over herstel

Er heerste na afloop van het duel tussen de New York Giants en Dallas Cowboys vooral euforie in het kamp van de thuisploeg. De overwinning van de ploeg had echter een flink prijskaartje. Sterspeler Dez Bryant brak zijn voet en ligt er de komende weken uit. De vraag is nu echter: hoe lang precies?

In eerste instantie was de schatting voor het herstel van Bryant 4 tot 6 weken. Dat was in ieder geval wat headcoach Jason Garrett aan journalisten liet weten na afloop van het duel. De receiver liet via Twitter weten dat hij maandag onder het mes is gegaan en dat alles op rolletjes verliep. Wat echter niet duidelijk is, is wat voor breuk het precies was. Dit kan namelijk invloed hebben op het herstel en hoe snel Bryant terug kan keren. Volgens Adam Schefter van ESPN heeft een dokter van het mediabedrijf gezegd dat 4 tot 6 weken een zeer agressieve prognose is en dat eerder gedacht moet worden aan 8 tot 12 weken.

Dat is nogal een verschil voor een ploeg die leunt op zijn Pro Bowl-receiver. Tony Romo heeft laten zien dat hij ook zonder Bryant zijn ploeg naar de overwinning kan leiden, maar een lange absentie van Dez kan problemen opleveren voor de Cowboys. De overige posities in de offense van Dallas zijn al niet zo sterk bezet. De overige receivers zijn Terrance Williams, Cole Beasley, Devin Street en Gavin Escobar, terwijl ook Jason Witten een belangrijk target blijft voor Romo. Daarnaast moet ook een groter beroep worden gedaan op de roulerende running back groep. Bryant heeft beloofd iedereen via Twitter op de hoogte te houden over zijn herstel, dus het is nog even wachten op updates voor er duidelijkheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *