Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Twijfelen aan Manning is Godslastering

Waar zo’n beetje alles en iedereen rondom de NFL schreeuwt dat het einde van het tijdperk Peyton Manning nabij of misschien zelf al ingetreden is, heeft de quarterback binnen de NFL nog voldoende steun en credit. Zo noemt Brandon Marshall, zeker niet de minste, dat twijfelen aan Manning gelijk staat aan Godslastering.

De wide receiver van New York Jets steekt Manning daarmee een hart onder de riem: “Dit is pure Godslastering, want Peyton heeft het nog steeds. We zitten in het begin van een nieuw seizoen en iedereen moet nog aan elkaar wennen. De O-line is veranderd en het team is nog niet helemaal in sync. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Toch baart het optreden van Manning van afgelopen zondag zorgen. Zo kwam de quarterback afgelopen weekend tegen de Baltimore niet verder dan 175 yards, geen enkele touchdown pass, maar wel een interception. Vergelijk dat met de wedstrijd tegen de Ravens van vorig seizoen waarin Manning nog goed was voor een record van maar liefst zeven (!) touchdown passes.

Koren op de molen van de critici, die zeggen dat de meeste kracht en precisie wel uit de werparm van Manning is verdwenen. Bovendien helpt het feit dat de quarterback zelf heeft toegegeven veelal geen gevoel in zijn vingers te hebben ook niet echt mee.

Of het tijdperk Manning echt al voorbij is, valt nog te bezien. Feit is wel dat de spelverdeler met zijn 39 jaar in de nadagen van zijn carrière zit. Maar laten we eerlijk zijn: is iedereen wel klaar voor een NFL zonder Peyton Manning? Veertien maal naar de Pro Bowl (een record), NFL all time leader touchdown passes, Super Bowl kampioen, Super Bowl MVP, vijf maal reguliere seizoens MVP, comeback player of the year 2012 (toen hij ook al afgeschreven was), drie maal NFL passing yards leader …… het is slechts een fractie van de grootheid van Manning.

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *