Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Green Bay Blunders

Bij Green Bay tegen Seattle is er altijd wat. Vorig jaar jaar hadden we de blunder van Bostick in de NFC Championship Game. Drie jaar terug hadden we de Fail Mary of anders gezegd ’the Inaccurate Reception’ die de Packers de das omdeed.

Feiten:
De Packers hebben de laatste vier wedstrijden tegen de Seattle Seahawks verloren. Drie keer in Seattle en een keertje op het eigen Lambeau Field. Drie van deze vier laatste wedstrijden werden beslist met een touchdown (+PAT) verschil. Vorig jaar verpestte tight end Brandon Bostick het NFC kampioenschap voor Green Bay. Hij vergat een onside kick te pakken, waarna de Seahawks balbezit verkregen, overtime afdwongen en uiteindelijk de wedstrijd toe-eigende. Bostick werd nadien ontslagen door de Packers, overleefde het afgelopen trainingskamp bij de Vikings niet en speelt nu op de practice squad van de Arizona Cardinals.

Fail Mary:
Op 24 september 2012 wonnen de Seahawks in de allerlaatste seconde van de Packers dankzij één van de meest controversiële plays uit de geschiedenis van de NFL. Eentje die de discussie over de kwaliteit en het belang van goede referees onderstreepte. De ‘replacement-refs’ gingen danig in de fout op de allerlaatste play van de wedstrijd bij een 12-7 stand vóór de Packers, toen quarterback Russell Wilson een Hail Mary de endzone ingooide. Twee dingen gingen er mis:
1. De scheidsrechters miste een offensive pass interference penalty tegen Seahawks’ receiver Golden Tate.
2. Receiver Golden Tate en Packers verdediger M.D. Jennings hadden beiden de bal vast, wat door de referees werd bestempeld als de winnende touchdown voor de Seahawks. Waarbij overigens één referee touchback aangaf (dus interception) en de andere touchdown.

De NFL gaf later een statement waarin ze de gemiste penalty toegaven, maar de keuze voor de touchdown in plaats van de interception ondersteunde. Het bloed van de Packers fans kookt hier nog om. En daarom is deze week 2 wedstrijd als Sunday Night Game aardig beladen. Zorg dat je via NFL GamePass niets van de actie mist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *