Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions verliezen tegen Zwitserland

De Dutch Lions hebben de oefeninterland tegen Zwitserland met 12-0 verloren. De eindstand kwam al voor halftime tot stand. “We hebben veel kleine foutjes gemaakt, die gelukkig allemaal te corrigeren zijn,” aldus bondscoach Reyhan Agaoglu. “Heel veel kleine foutjes opgeteld vormen echter een groot probleem.”

De Zwitsers kwamen al snel in de endzone van de Nederlanders dankzij een diepe pass. Op een volgende aanvalsgolf van Zwitserland leek free safety Stephan van der Veen het tij te keren. Hij onderschepte de bal, maar kruiste hierna de endzone weer, waarna hij werd getackeld. Voor de referees was het een teken om een safety-signaal te geven. In de two minute warning voegde de opponent van Nederland daar nog een fieldgoal aan toe.

In de tweede helft kwamen de Dutch Lions wel aan spelen toe. Twee lange drives eindigden echter met een onderschepping, waarvan eentje in de endzone. Laat in de wedstrijd kreeg Oranje nog de kans om de eer te redden, nadat een geblokte punt diep in het territorium van de Zwitsers werd veroverd door Chebio Tower. Die aanvalsgolf van de Nederlanders eindigde echter met een turnover on downs.

Agaoglu: “We hadden duidelijk moeite om tegen een tegenstander te spelen die erop was voorbereid een fysieke footballwedstrijd te spelen. Ons team had dat vanwege allerlei omstandigheden minder, maar dat mag geen excuus zijn. Wij moeten er hard aan werken willen wij op 24 oktober ons eigen lot bepalen.”

Dat lot wordt op 24 oktober bepaald tegen de Belgian Barbarians. Tickets voor die wedstrijd zijn hier te krijgen en kosten slechts 5 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *