Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mijlpaal voor Peyton Manning

Peyton Manning is hard op weg de allerbeste quarterback ooit te worden. De spelverdeler van Denver Broncos was afgelopen donderdag tegen Kansas City Chiefs voor 256 yards en passeerde daarmee de onwaarschijnlijke grens van 70.000 career passing yards. Alleen Brett Favre wist haast magische aantal al eerder beij elkaar te gooien. Het eindtotaal van Favre staat op 71.838 yards, een aantal dat Manning dit seizoen nog zou moeten kunnen passeren.

 

De teller bij Manning staat op dit moment op 70.122 yards en aangezien de quarterback in zijn gehele carrière nog nooit minder dan 3.700 yards per jaar gooide, is het dus aannemelijk dat Manning nog halverwege dit jaar de allerbeste ooit zal zijn (mits hij niet geblesseerd raakt). De spelverdeler wist immers ook al de meeste touchdown passes ooit te gooien: 533.

 

Ter verduidelijking was een ongelooflijke prestatie dit is, pakken we de gehele all-time top vijf passing yards erbij:

  1. Brett Favre (71.838 yards)
  2. Peyton Manning (70.122 yards)
  3. Dan Marino (61,361 yards)
  4. Drew Brees (56.388 yards)
  5. Tom Brady (53.546 yards)

 

Naast dit alles heeft Manning ook nog eens het record van het meeste aantal passing yards in een seizoen achter zijn naam staan. In 2013 kwam hij tot 5.477 yards en daarmee verbrak hij het oude record van Drew Brees met wel geteld 1 yard. Bovendien was Manning in datzelfde seizoen goed voor 55 touchdown passes. U raadt het al: ook dat is een record.

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *