Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kiko Alonso heeft opnieuw problemen met ACL

Een week na zijn fantastische interception, ligt Eagles linebacker Kiko Alonso opnieuw in de lappenmand. Alonso scheurde gedeeltelijk zijn ACL in de verloren wedstrijd tegen de Dallas Cowboys. Het is momenteel nog niet duidelijk of de derdejaars linebacker dit seizoen nog in actie zal komen. Een langdurige afwezigheid van de linebacker staat in ieder geval al vast.

De blessure van de linebacker, overgekomen in de trade van LeSean McCoy naar de Buffalo Bills, is slecht nieuws voor de Philadelphia Eagles. Na een slechte seizoensstart en een draak van een wedstrijd tegen de Cowboys, kijken ze aan tegen een lang seizoen als ze de situatie niet kunnen omkeren. Hun offense, gedragen door nieuwkomers Sam Bradford en Demarco Murray, beantwoordt voorlopig niet aan de verwachtingen. Ook hun verdediging verdient echter een deel van de schuld. Nieuwe cornerback Byron Maxwell is voorlopig niet dezelfde speler als hij was bij de Seattle Seahawks. Het verlies van een atletische coverage linebacker in Alonso doet dan ook pijn, zeker nu Mychal Kendricks sukkelt met blessures en Demeco Ryans enkel kwaliteiten heeft tegen de run.

Het nieuws is echter ook een zware klap voor de speler zelf. De gescheurde ACL bevindt zich in dezelfde knie als de blessure die hem vorig seizoen van het veld hield. Ook in college scheurde hij al eens de ACL van zijn rechterknie. Of Alonso ooit nog het niveau zal halen dat van hem een defensive rookie of the year maakte, valt dan ook af te wachten.

De risico’s die Chip Kelly in het tussenseizoen nam met vaak geblesseerde, maar getalenteerde spelers, lijken voorlopig in zijn gezicht te ontploffen.

Update: De Eagles kregen eindelijk wat goed nieuws op woensdag. Het raakte bekend dat Alonso geen scheur in zijn ACL heeft, maar een verstuikte knie. Met wat geluk kan hij al deze zondag opnieuw in actie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *