Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kam Chancellor terug voor de Seahawks

Het moment waar alle Seahawks fans al even op zaten te wachten is eindelijk gearriveerd. Kam Chancellor, volgens velen de beste strong safety in football op het moment, keert terug uit ballingschap. Na een holdout van meer als drie! maanden, die de volledige preseason en twee gewone wedstrijden duurde, is er eindelijk een overeenkomst tussen de twee partijen bereikt.

Toen Chancellor begon met zijn holdout verwachtte iedereen dat de ster-safety snel een nieuw contract ging krijgen van de Seahawks. Niets bleek echter minder waar. De Seahawks hielden hun poot stijf. Na de erbarmelijke start van Seattle gingen beide partijen echter terug aan tafel zitten en kwamen ze tot een tijdelijke oplossing. Chancellor zou, ongeacht of hij een nieuw contract kreeg of niet, met directe ingang terug meespelen.

De ommekeer aan de zijde van Seattle kwam waarschijnlijk door de ongelooflijk slechte start. Met een pandoering van de Green Bay Packers deze week en een nipt verlies van de Saint-Louis Rams vorige week was het duidelijk dat de Seahawks niet in goede doen waren. En dat terwijl ze in de offseason Tight End Jimmy Graham hadden aangetrokken en Tyler Lockett hebben gedraft om hun special teams op te trekken.

Deze twee aanwinsten bleken echter niets waard zonder een goed functionerende defense, iets wat blijkbaar niet kan zonder Chancellor. Earl Thomas gaf eerder deze week toe dat Bam Bam Kam hem dikwijls op de juiste plaats zet voor de snap. De Seahawks hebben er dus goed aan gedaan om hem zo snel mogelijk weer te activeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *