Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Matt Cassel is een Dallas Cowboy

Buffalo Bills quarterback Matt Cassel verhuist naar het zuiden. De 33-jarige quarterback moet bij de Dallas Cowboys mee de blessure van Tony Romo opvangen. De Bills ontvangen een fifth round draft pick in 2017 in ruil voor Cassel en een seventh round pick.

Cassel verloor afgelopen zomer de strijd om de starting job in Buffalo van Tyrod Taylor. Op het einde van de zomer werd hij dan ook gereleased door de Bills, om nadien aan sterk verminderde voorwaarden terug te komen. Met ook nog ex-first round pick EJ Manuel onder contract, voelen de Bills zich echter sterk genoeg om Cassel nu te laten gaan.

In eerste instantie zal Cassel de playbook leren als derde stringer na nieuwe starter Brandon Weeden en ex-practice squad speler Kellen Moore. Hoewel Cowboys eigenaar en GM Jerry Jones gisteren nog liet optekenen dat je geen “more gifted passer” dan Weeden zal vinden, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat Cassel binnen een aantal weken under center te vinden zal zijn in Dallas.

In deze fase van zijn carrière is er geen ploeg die in Cassel nog de toekomst ziet, op korte termijn zou hij echter wel een upgrade kunnen vormen over de wisselvallige, en ex-Browns draft bust, Brandon Weeden. De kwaliteiten van de ex-Patriots, Vikings en Chiefs quarterback passen ook beter bij een aanval gebouwd rond korte passes en controle over de bal. Dit in tegenstelling tot gunslinger Weeden, die in het verleden al eens roekeloos was met de footbal.

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *