Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Drew Brees onzeker voor clash met Panthers

New Orleans Saints quarterback Drew Brees raakt misschien toch klaar voor de wedstrijd tegen de Carolina Panthers op zondag. Na een week vol speculatie over de ernst van de schouderblessure van de quarterback, bevestigde head coach Sean Payton dat Brees zijn schouder zal testen net voor de wedstrijd.

Het nieuws geeft Saints fans opnieuw hoop voor de division clash tegen de Carolina Panthers (die het overigens opnieuw zonder Kuechly, nog steeds aan de kant met een hersenschudding, moeten doen). Verlies betekent al drie wedstrijden achterstand op de leider in de NFC South en een lange weg richting de play-offs.

Brees liep de blessure op in het tweede kwart van de wedstrijd tegen de Tampa Bay Buccaneers. Hij kon de wedstrijd uitspelen, maar had duidelijk moeite om voldoende kracht achter de bal te zetten.

In het begin van de week ontstond er wat lichte paniek bij Saints supporters toen er verschillende meldingen verschenen van een afwezigheid van enkele weken voor Brees. Verdere tests maakten echter snel duidelijk dat een doemscenario uitgesloten was voor de 0-2 Saints. Payton labelde Brees day-to-day, al dan niet in een poging om de Panthers in de war te brengen.

Indien Drew Brees toch niet fit raakt voor de wedstrijd tegen de Panthers, zal Luke McCown (de broer van) mogen starten. McCown gooide welgeteld één pas in een wedstrijd tijdens het reguliere seizoen sinds 2012, een weinig hoopgevend statistiek.

Update: De Saints kondigden al op vrijdag aan dat Brees niet op tijd fit zal raken. Luke McCown mag starten tegen de Panthers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *