Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chicago Bears missen Cutler en Jeffery tegen Seattle

De Chicago Bears zullen het zonder hun quarterback en beste wide receiver moeten doen in hun wedstrijd tegen de Seattle Seahawks. Zowel Jay Cutler als Alshon Jeffery zijn uit met hamstringblessures. Om een 0-3 start van het seizoen te vermijden zal Matt Forte hulp moeten krijgen van quarterback Jimmy Clausen en wide receivers Eddie Royal en Marquess Wilson.

Jay Cutler viel vorige week uit nadat hij Cardinals safety Tony Jefferson probeerde te tackelen na een interception. Volgens de eerste schattingen zou hij twee weken aan de kant moeten blijven, al zou dit langer kunnen duren. Jimmy Clausen krijgt zo de zware taak om zijn eerste wedstrijd te winnen als startende quarterback sinds 2010. Deze wedstrijd bij de Panthers is overigens de enige die hij ooit won in de NFL, hij is 1-10 in zijn carrière.

Alshon Jeffery kwam vorige week ook al niet aan spelen toe in Arizona. Met alleen Martellus Bennett en Matt Forte als belangrijke wapens door de lucht, blokkeerde de aanval van de Bears. Dat zal deze week niet anders zijn tegen een gemotiveerde, en opnieuw volledige, Legion of Boom. Kam Chancellor zal vaak tegenover tight end Martellus Bennett staan, geen goed nieuws voor Jimmy Clausen. Bears Offensive coordinator Adam Gase zal wat speciaals uit zijn hoed moeten toveren.

De Seahawks waren al de grote favoriet in deze wedstrijd, maar nu wordt het wel heel moeilijk voor de Bears om iets te rapen in Seattle. Verlies zou echter voor grote problemen kunnen zorgen. Het laatste play-off team dat het seizoen 0-3 startte, waren de Buffalo Bills in 1998.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *