Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raven Polak verdient een plek

Gridiron is vaak opruiend en irritant, maar altijd op zoek naar de waarheid. Gridiron poogt er ook te zijn voor de football-community en wikt en weegt daarom wat te publiceren. Het onderstaande verhaal raakt mij persoonlijk en gaat over Raven Polak, een footballmeisje dat voor de wet niet bestaat.

Even de achtergrond schetsend: Terence
Polak is een grote offensive lineman. Als integraal onderdeel van de beginjaren van de Eindhoven Raptors haalde hij mij (ja echt, ik ging door voor quarterback) vaak uit de penarie. Het leek mij daarom goed om hem een onverwachte steun in de rug te geven, nu de overheid hem heeft geblindside.

Op 10 juni jongstleden kwam zijn kleine Raven Polak na 36 weken zwangerschap dood ter wereld. Een dag hiervoor was het hartje van de kleine football-dame gestopt met kloppen. Deze kleine curveball maakt dat Raven voor de wet niet bestaat. ‘Stilgeborenen’ worden niet opgenomen in het Basis Registratie Personen en dat is wrang, omdat ouders na 24 weken zwangerschap wel wettelijk geacht worden aangifte te doen van overlijden.

Als Terence nu inlogt op zijn privé-pagina van “Mijn Overheid” wordt het gemis en de helse achtbaanrit van de afgelopen maanden nog eens pijnlijk duidelijk. Van Raven is geen spoor terug te vinden.

Op Facebook is een petitie gestart om tot een wetswijziging te komen om ouders zoals Terence een klein beetje “leven” terug te geven. Het is een kleine moeite om Raven, een klein beetje AFBN en een iets groter stukje Raptors zoals ik me dat herinner, op deze manier een plek te geven.

Teken de petitie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *