Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems #3: Beter laat..

Matthias van Wettum (MvW):

Gelukkig, de balans in het universum is weer hersteld. Na een 2-1 in week 1, ging ik vorig weekend weer ouderwets 0-3. Wat hebben we geleerd? Carolina kan toch wel aardig ballen, Johnny Manziel kan gooien, Marcus Mariota heeft een waardeloze offensive line en de Redskins hebben een nieuwe rookie als running back. Nieuwe tactiek dus. We gaan de rest van het seizoen puur op gut feeling af. Geen wetenschappelijke nonsense meer. Leggo!

Tiel van den Heuvel (TvdH):Ah, balans. Ook al zijn het roerige tijden rond alle ellende in de wereld, een paar dingen zijn zeker: Zondagen zijn de beste dagen, en één keer in de paar weken gaat Matty 0-3 in zijn gambling picks.

 

MvW: Pittsburgh Steelers (even) over ST. LOUIS RAMS

De Steelers krijgen deze week Le’Veon Bell terug als running back. Dit wordt een vervelend goede offense op deze manier. Ben Roethlisberger lijkt zijn oude ik alleen maar verder aan te scherpen, Antonio Brown is nog steeds niet te dekken, Darius Heyward-Bey is aan zijn tweede jeugd bezig en Heath Miller is een poor man’s Rob Gronkowski. Bovendien is DeAngelo Williams een leuke change of pace-back. Die front seven van St. Louis kan nog zo goed zijn. Deze unit is nauwelijks af te stoppen.

TvdH: Ik ben het helemaal met je eens hoor, maar we gaan Heath Miller toch niet met The Gronk vergelijken hè? Niet in één zin. Niet in één alinea. Hij is een poor man’s Gronk zoals ik een poor man’s LeBron James ben. Child, please.

 

TvdH: Philadelphia Eagles +2 over NEW YORK JETS

Gevoel-pick, hoor, aangezien de weloverwogen keuzes niet lekker gaan de laatste tijd. Kunnen de Eagles zó lang slecht blijven? Kunnen de Jets zo lang goed blijven? Vragen die ik voor het seizoen met ‘nee’ zou beantwoorden. En week 3 lijkt me een goede om alle voorbarige conclusies uit de voorgaande ronden wat te temperen. Kom maar, DeMarco!

MvW: De Jets hebben stiekem de beste defense van de NFL. En de Eagles zitten in een ‘neerwaartse spiraal’ zoals ze dat zo mooi zeggen. Normaal gesproken ga ik met je mee, maar hier brand ik mn vingers op moment niet aan.

 

MvW: Buffalo Bills +3 over MIAMI DOLPHINS

Er kwamen deze week reports uit Miami dat Nndamukong Suh een vrije rol had gekregen van zijn coaches en geen taken kreeg. Of ze nou waar zijn of niet, er heerst een bepaalde negatieve sfeer rond Miami waar ik niet aan ga zitten. De Bills hadden een rare week. De Patriots schoten uit de startblokken en voordat Buffalo terug op aarde was, bleek een comeback te laat te zijn ingezet. Deze week mogen ze hun frustratie botvieren op de Dolphins. Ik heb zo’n gevoel dat dit vervelend kan gaan worden voor de fans in Miami.

TvdH: Damn, Matty, je grijpt de leuke picks voor m’n neus weg. Ik zie niet hoe Buffalo ineens veel minder wordt geacht na week 2. Ze speelden tegen het beste team in de league en vermoordden Andrew Luck in week 1. Wat heeft Miami gedaan om favoriet te zijn?

 

TvdH: Tampa Bay Buccaneers +6.5 over HOUSTON TEXANS

Twee matige teams in een 50/50 game, wat mij betreft. Dus dan valt een 6.5 spread niet echt recht te praten. De Bucs gaan de Texans uitdagen de bal te gooien, wat vorige week een recept voor een kernramp was. Ondertussen liet Jameis Winston zien de bal wel het veld af te kunnen gooien, vorige week, dus dit kan close worden. Nogmaals: Geen 6.5 spread.

MvW: No, echt? De Texans staan bij mij nog steeds als winnaar van de AFC South genoteerd. De Colts zijn het gewoon niet en stiekem denk ik dat Houston nog wel 10 wedstrijden gaat winnen. Tampa is defensief bovendien Ugh. Ik heb hier de Texans met dubbele cijfers.

 

MvW: GREEN BAY PACKERS (-6.5) over Kansas City Chiefs

De laatste keer dat Aaron Rodgers in Lambeau Field een interception gooide, had Peyton Manning nog gevoel in zijn vingertoppen. Had JPP nog al zijn vingers. Had Brady nog opgeblazen ballen. LAAT OOK MAAR! Het is lang geleden. Het lijkt hem niet zoveel uit te maken dat Jordy Nelson niet speelt. James Jones komt binnen en vangt TD na TD. Geef hem de spotlight van Monday Night Football en de man geeft een show. Dubbele cijfers verschil.

TvdH: Het beangstigt me hoe ik het wéér met je eens ben, Matty. Toch blijf ik hier van af, puur omdat garbage time touchdowns en fieldgoals die 6-7 spreads nogal eens vernaaien. Toch nog een beetje conflict, om te eindigen.

 

TvdH: Indianapolis Colts -3.5 over TENNESSEE TITANS

We komen er binnenkort achter dat Andrew Luck een massieve blessure had, dat hij veertig graden koorts had, dat er iets niet goed was in week 1 en 2. Dit wordt de komende twee weken mijn tactiek. Probeer de spread voor te stellen in week 15 van vorig seizoen. Geloof je er dan niet in? Dan stinkt de spread en gaan we er tegenin. Mwhoehahahaha.

MvW: Eens. Toch niet een beetje bang voor Marcus Mariota? Ben benieuwd wat hij de rest van het seizoen gaat laten zien. Probleem is dat hij de enige is bij de Titans met talent.

 

Vorige week: MvW: 0-3, TvdH: 1-2

Stand: MvW: 2-4, TvdH 2-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *