Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL franchise in Londen blijft logistiek probleem

De eerste wedstrijd van de jaarlijkse international series staat dit weekend op het programma. De New York Jets zullen het opnemen tegen de Miami Dolphins in Wembley Stadium. De ideale gelegenheid om nog eens na te gaan hoe het staat met de plannen voor een Londense NFL franchise. 

Aan de wil binnen de NFL om een franchise in Londen te plaatsen, na het probleem Los Angeles, is niets veranderd. Roger Goodell blijft stevig achter het project staan en ook burgemeester Boris Johnson blijft hoopvol. Voorlopig hebben ze echter nog geen manier gevonden om de logistiek in orde te krijgen. De vraag is of er wel een oplossing bestaat.

Het grootste struikelblok is het creëren van een competitieve balans. Het nieuwe Londense team zou op verschillende manieren benadeeld zijn, gaande van belastingen tot het laten overkomen van free agents voor try-outs tijdens het seizoen. De NFL moet dus een manier vinden om dit in evenwicht te brengen door de Londense franchise andere voordelen te bezorgen. Maar waar ligt dan de grens? Als het Londense team onmiddellijk succesvol is, zullen andere teams gaan morren over de voorkeursbehandeling.

Voorlopig is er dus geen directe oplossing, al is er nog tijd om iets uit te werken. Het aantal wedstrijden dat elk jaar aan deze kant van de oceaan wordt gespeeld, blijft in ieder geval wel groeien. Zo komen er al zeker twee extra wedstrijden bij in het nieuwe stadion van de Tottenham Hotspurs, wanneer het opent in 2018.

Later dit jaar nemen ook de Buffalo Bills en de Jacksonville Jaguars het op 25 oktober tegen elkaar op, gevolgd door de Kansas City Chiefs en de Detroit Lions een week later. De rechten voor al deze wedstrijden zijn in handen van de BBC.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *