Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roethlisberger 4 tot 6 weken aan de kant

Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger is na Tony Romo en Drew Brees al de derde grote quarterback die dit seizoen uitvalt met een blessure. Na een lage tackle van St. Louis Rams safety Mark Barron moest Roethlisberger van het veld geholpen worden. Big Ben liep een een gekneusde MCL op en zal vier tot zes weken langs de zijlijn moeten toekijken. De knie van de Steelers quarterback leek een rare beweging te maken, er werd dan ook gevreesd voor season-ending injury. Zo ver komt het echter niet nadat zijn ACL niet werd geraakt.

Hoe dan ook is het een zware aderlating voor de Pittsburgh Steelers. Zijn vervanger, Michael Vick, was niet indrukwekkend tijdens zijn korte stint bij de New York Jets vorig jaar. We moeten al terug naar 2011 bij de Philadelphia Eagles om een Vick in topvorm terug te vinden. Zijn korte speeltijd tegen de Rams was in ieder geval weinig hoopgevend na een fumble en een lelijke worp die onderschept had moeten worden.

Tot Big Ben opnieuw fit is, zullen Antonio Brown en Le’Veon Bell het gewicht van de aanval moeten dragen. Met ook nog een dominante offensive line, zal de offense ook wel blijven draaien met Vick under center. Als ook hun defense de fouten kan beperken, blijven ze nog voor iedereen in de NFL een gevaarlijke klant.

De Pittsburgh Steelers, 2-1 dit seizoen, krijgen de volgende weken wel een zwaar programma voorgeschoteld. Na een wedstrijd tegen de Baltimore Ravens op donderdag, spelen ze tegen de Chargers, de Cardinals en de Chiefs. Een verlies tegen de Ravens op donderdag zou in het bijzonder enorm teleurstellend zijn. De kans om hun eeuwige rivaal al met een vierde verlieswedstrijd op te zadelen, vier weken ver in het seizoen, krijgen ze niet elk jaar.

Ook voor Roethlisberger zelf komt deze blessure erg ongelegen. Na een sterk seizoensbegin, nog zonder de geschorsten Martavis Bryant en Le’Veon Bell, had hij de kans om records te verbreken. Misschien zat er zelfs een league MVP titel in op het einde van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *