Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kansas City wide receiver scoort touchdown

Stop de persen! Jeremy Maclin heeft een touchdown gescoord. Op zich is dit natuurlijk geen wereldnieuws, zij het niet dat hij als wide receiver voor Kansas City Chiefs speelt. Het gehele vorige seizoen slaagde geen enkele receiver van de ploeg erin een touchdown pass te vangen en ook dit seizoen stond de teller nog op nul.

Al sinds 29 december 2013 (!) wachtten de Chiefs op een vangbal in de endzone. Dexter McCluster was in de wedstrijd tegen San Diego Chargers op bovengenoemde datum de laatste die dit voor elkaar kreeg. Daar moesten de ploeg en de fans toezien hoe quarterback Alex Smith gedurende het gehele 2014-seizoen geen enkele receiver in het doelgebied van de tegenstander wist te vinden. Daarmee schreven de Chiefs wel een heel opvallend en negatief record op hun naam. Het was tot nu toe slechts een maal eerder gebeurd dat een team een seizoen lang geen touchdown van een wide receiver wist te scoren. In 1964 kreeg New York Giants het ook al niet voor elkaar, maar toen bestond een seizoen nog uit slechts veertien wedstrijden.

 

Afgelopen weekend werd er dus eindelijk een einde gemaakt aan deze twijfelachtige reeks. Vlak voor het einde van het derde kwart ving Jeremy Maclin een vijf-yard pass van Alex Smith in de endzone van Green Bay Packers. Reden tot een feestje was het echter niet, want de Chiefs verloren de wedstrijd met 38-28, waardoor de ploeg dit seizoen nog op een zege blijft staan.

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *