Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Panthers traden voor Jared Allen

De Carolina Panthers hebben de nodige ervaring toegevoegd aan de defensie. De ploeg van Ron Rivera maakte gisteren bekend dat Jared Allen de oversteek maakt. Hij komt over van de Chicago Bears. In ruil voor de oversteek van Allen sturen de Panthers een keuze in de zesde ronde van de Draft van 2016 naar Chicago.

Het lijkt een goede deal te zijn voor de Panthers, aangezien de Bears nagenoeg het complete salaris van Jared Allen blijven slikken dit seizoen: $11.5 miljoen. Carolina hoeft slechts $823.000 over te maken naar Allen, die dit seizoen de transitie maakte van defensive end naar outside linebacker in de 3-4 defense van de Bears. Comfortabel in dat systeem leek hij echter niet. De Panthers zagen kans om hem los te weken en hadden een extra kracht nodig op de positie, zeker nadat bekend werd dat Charles Johnson de komende wedstrijd moet missen vanwege een vervelende hamstringblessure.

Beide partijen waren optimistisch over de move. De Panthers zeker, aangezien zij er een voormalig Pro Bowler bij krijgen. Rivera: “Allen is een pass rushing specialist, hij rusht met veel geweld. We wilden niet wachten toen we hoorden dat er een mogelijkheid was.” De Bears, die dankzij een 0-3 start en het verlies van Jay Cutler een moeilijk seizoen tegemoet gaan, investeren alvast in de toekomst met de draftpick. GM Ryan Pace: “We hadden speling op de linebackerpositie en bereikten overeenstemming met de Panthers om een draftpick in 2016 toe te voegen in ruil voor Jared Allen.” Hij liet bovendien weten dat de kans bestaat dat de Bears nog meer op de markt te vinden zijn, zeker voor draftpicks en jonge spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *