Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling Problems #4: Guts for glory

Matthias van Wettum (MvW)

Kijk, nu praten we ergens over. Ik ben zo wisselvallig als de pest, maar af en toe een 3-0 week ertussen en het lijkt tenminste nog ergens op. Vorige week gestart met het gut feeling-picks, daar gaan we deze week dus rustig mee verder! Come on, gut!

Tiel van den Heuvel (TvdH)

Dit suckt monkeyballs. Ik ben m’n feel voor de games vol-le-dig kwijt, en ik heb nul procent vertrouwen in m’n picks voor deze week. Misschien is dat wel een goed iets, want vijftig procent kans is beter dan de puinzooi die ik nu achter laat…

 

MvW: CINCINNATI BENGALS (-3.5) over Kansas City Chiefs
Ik heb een voormalig coach vorige week horen roepen dat Cincinnati het meest getalenteerde team in de NFL is. Na vorige week begin ik daar nu ook in te geloven. Andy Dalton kon me nooit echt bekoren, maar ik begin nu serieus het idee te krijgen dat hij klaar is voor een lange play-off run. Zeker met zo’n defensie en zoveel talent op de skillposities.

TvdH: Kalm aan, broeder. Aanvallend zijn er verschillende teams die zich hendig aan Cinci kunnen meten en verdedigend zijn er ook ploegen die wat in de pap te brokkelen hebben. Maar geen probleem met deze pick, hier durf ik ook wel een eurootje op te leggen.

TvdH: ATLANTA FALCONS -6 over Houston Texans

Told ya, Houston is gewoon niet zo’n goed team. Vorige week nakten ze me hard door die late touchdown toe te laten. Dus ik ga niet meer vóór de Texanen wedden. Atlanta, ondertussen, heeft aanvallend een gezonde quarterback (doei, Dallas) én een niet-te-stoppen receiver, die gewoon 30+ kunnen scoren tegen Houston.

MvW: Ik blijf bij Houston altijd heel bang voor die wrecking game van J.J. Watt en Jadeveon Clowney, waarin ze de dubbele cijfers in gaan in sacks. Maar als ik Julio Jones zie ballen, dan zie ik Atlanta hier ongeschonden uitkomen. Of het met een touchdown verschil is, weet ik nog niet. Iets met garbage time.. 

MvW: SAN DIEGO CHARGERS (-7) over Cleveland Browns
Zolang de Browns de touwtjes niet in handen leggen van Johnny Manziel, blijf ik tegen ze wedden. Sorry, maar als je in eigen huis verliest van de Oakland Raiders, wie zegt mij dan dat je in San Diego wel gaat winnen? Dit wordt een pijnlijk duel voor Cleveland en de roep om Manziel wordt alleen maar groter. Volgende week staat hij in de basis.

TvdH: Ik kan wederom niet haten, al vind ik de Chargers een kleurloos team en zal ik geen moeite doen deze pot te kijken. Ik vind wél dat je Oakland een bietje onderschat, Van Wettum. Spoiler-alert. Ik doe dat niet. En: FREE JOHNNY!

TvdH: Oakland Raiders -3.5 over CHICAGO BEARS

Sorry, maar de Bears scoorden nul punten afgelopen week. Weet je hoe weinig dat is? Dat is minder dan één. De Raiders, ondertussen, hebben een receiver gevonden die Chicago absoluut niet kan verdedigen. De Raiders doen er weer toe, terwijl Chicago aan een top vijf-pick mag gaan denken.

MvW: Voor de duidelijkheid: ik haat Oakland zeker niet. De combo Derek Carr en Amari Cooper is het beste wat de Bay Area de afgelopen jaren heeft gehad op Football-gebied. Toch geloof ik er nog niet helemaal in, maar in Chicago gaat dat wel goedkomen. Als je Jimmy Clausen onder center hebt staan, sta je eigenlijk al met 14-0 achter. 

MvW: New York Giants (+5) over BUFFALO BILLS
Geen LeSean McCoy en geen Sammy Watkins. Sorry, maar dan gaan bij mij alle upset-bellen rinkelen. Ik hoop dat de Giants’ coaches gaan begrijpen hoe makkelijk hun baan eigenlijk is. Er loopt daar een jongen rond die alles vangt wat ook maar enigszins in zijn richting wordt gegooid. GOOI HET DAN IN ZIJN RICHTING! #FreeOdell

TvdH: Goed dat je het zegt, ik moet Sammy a.k.a. mijn grootste draftbust even uit m’n fantasy line up halen. Verder vind ik dit een dappere pick. Ik zie de Giganten dit niet winnen, maar een garbage time TD om het close te maken? Waarom niet?

TvdH: ARIZONA CARDINALS -7 over St. Louis Rams

Uit het rijtje ‘dingen die ik niet verwachtte te typen dit jaar’: Carson Palmer is een top vijf quarterback in de league. Arizona’s defense is GIGANTISCH en m’n boy Tyrann Mathieu is een wandelende highlightmachine. Ik ben zwáár fan van dit Arizona-team, die gewoon voor thuisvoordeel in de play offs gaan. Stay healthy, Carson.

MvW: En laten we vooral Larry Fitzgerald niet vergeten! En mijn geweldige inzicht om hem te draften in onze Fantasy Football-league. Dit is een Arizona-team dat mee gaat doen om de prijzen. Tegen een St. Louis front seven kan Palmer echter zomaar geblesseerd raken. Man van glas. Als ik de Rams de afgelopen twee weken echter zie pruttelen, ga ik hier graag in mee.

Vorige week: MvW: 3-0, TvdH: 1-2
Stand: MvW: 5-4, TvdH: 3-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *