Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kickers Krijgen Knikkende Knieën

De Monday Night Game moet nog gespeeld worden, maar nu al misten de kickers in de NFL 18 schoten (14 FG’s en 4 PAT’s) in speelronde 4. De afgelopen vijf jaar was dit maar één keer nog slechter. Bucanneers kicker Kyle Brindza kon vandaag zijn contract inleveren nadat hij gisteren twee field goals en zijn tweede PAT van het seizoen miste. Meer kickers gaan ongetwijfeld volgen. 

De NFL ziet direct effect van de de verlengde ‘Point After Touchdown’ naar 33 yards. In de NFL worden momenteel maar 94% van de extra punten binnen getrapt. In week 4 alleen al werden er vier gemist. Since 1982 (93,8) was dit percentage niet zo laag. En dan te bedenken dat de weer-effecten van de herfst en de winter nog niet eens hun intrede hebben gedaan. De PAT is duidelijk geen ABC’tje meer. De NFL zal in zijn handen wrijven over dit mooie effect.

Het gaat nu al tussen de oren zitten van de kickers. Die krijgen nu ook bij de field goals last van knikkende knietjes. Zo mistte Jaguars kicker Myers er twee, wat zijn team de wedstrijd kostte. Kijk niet raar op als het deze voormalig kicker uit de Arena League zijn baan kost. Ook bij de Panthers staat de kicker op scherp om ontslagen te worden. Graham Gano heeft een field goal percentage van 57,1 en bij PAT’s van 71,4. Ondanks dit slechtste gemiddelde in NFL staan de Carolina Panthers met een 4-0 record eerste in de divisie. Dus vooralsnog kost hij de ploeg nog geen punten, maar meer missers kan hij zich niet permitteren.

NFL-breed is het fieldgoal-percentage 83,5%. Sinds 2011 was het niet eerder zo laag. En zoals gezegd… het slechte weer moet nog komen. Kickers gaan records vestigen in 2015. Helaas wel negatieve…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *