Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meet The Barbarians: Isaac Luntadila Lufungula

In een unieke serie van artikelen stellen wij de leden van de Belgian Barbarians aan het grote publiek voor. Op 24 oktober speelt dit nationale American football-team een belangrijk kwalificatieduel tegen de Dutch Lions. Vandaag: Defensive Back Isaac Luntadila Lufungula.

Naam/Name:
Isaac Luntadila Lufungula

Positie/Position
Defensive Back (AAFC)

Grootste football herinnering/Biggest football memory:
In mijn eerste scrimmage op één van mijn eerste trainingen maakte ik een geweldige tackle en en interception. Ik was meteen verkocht. Vooral door die tackle wist ik dit wordt mijn sport.

In one of my first scrimmages in practice I made a nice tackle and an interception. I was sold, especially the tackle made me realize this was my sport.

Footballprestatie waar ik het meest trots op ben/Football accomplishment I am most proud about:
Op de eerste plaats komt natuurlijk de selectie voor het nationale team maar aangezien dit voor iedereen zo zal zijn ben ik op dat na het trotste op de Diamond Bowl trofeeen die ik heb gekregen. Op de diamond-bowl had ik het ene jaar defensive mvp runner up trofee en het volgende jaar de offensive mvp trofee, alhoewel het een preseason wedstrijd was en dus niet representatief, ben ik toch trots op beide trofeeën.

My selection for the national teams is certainly number one. I’m also proud off my Diamond Bowl trophies. At the Diamond Bowl I received the defensive MVP-Runner up and the offensive MVP award. Even though it was a preseason game and it did not matter, I’m still proud about both trophies.

Beste football speler van BE/Best player in Belgium:
Beste speler: Sebastian Morales Rosales; omdat hij niet de sterkste, grootste of snelste is maar desondanks toch de beste is op zijn positie. Dit is door zijn grote kennis van het spel, goede techniek en door zijn zwaktes om te zetten in sterktes zo is hij bvb. zeer licht voor zijn positie maar doordat hij zo laag tacklet kan hij toch de zwaarste runningback neerhalen. Hij is de slimste speler die ik ken en weet in elke gamesituation exact waar hij moet zijn.

Sebastian Morales Rosales, because he’s not the biggest, strongest or fastest player but still one of the best on his position. This is because of his high football-IQ, great technique and turning his weaknesses in to his biggest assets. He is really light but by tackling los he can still tackle the heaviest running backs. He is the smartest player I know and knows exactly where he needs to be in every situation.

Favo NFL team/Favorite NFL team:

Ik kijk niet echt naar de NFL maar de Super Bowl kijk ik wel. In de vorige Super Bowl stemde ik voor de Seattle Seahawks omdat ik graag voor de underdog stem. In dit geval is dat echter niet zo goed afgelopen ( kuch- Pete Carrol – kuch).

I don’t really watch NFL, but I do watch the Super Bowl. In last years Super Bowl I rooted for the Seattly Seahawks because I like rooting for the ‘underdog’. In this case that didn’t turn out so wel (cough – Pete Carrol – cough).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *