Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De beste speler in de NFL waar je nog nooit gehoord van hebt

We kunnen nooit alle spelers kennen in de NFL, dat is spijtig genoeg onmogelijk. Toch denken we altijd dat we alle goede spelers wel kennen. Zo kent iedereen de quarterback met de meeste touchdowns tot nu toe: Aaron Rodgers (Green Bay Packers). Iedereen kent ook de spelers met: de meeste touchdown receptions (Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals), meeste rushing touchdowns (Devonta Freeman, Atlanta Falcons) of meeste interceptions (Josh Norman, Carolina Panthers). Maar soms zijn er spelers waar nog nooit iemand van gehoord heeft die de statistieken aanvoeren. Zo ook deze week, de huidige sack-leader van de NFL: Jacquies Smith.

Wie zie ik alle lezers als denken? Jacquies (geweldige naam toch) Smith, hoewel onbekend voor ons blijkt de 25-jarige defensive end van de Tampa Bay Buccaneers een speciale skill te hebben. Hij is namelijk heel goed in het pakken van quarterbacks. Met vier sacks tot nu toe staat hij gelijk met superster J.J. Watt. In een tijdspanne van 13 wedstrijden (van week 9 in 2014 tot nu) heeft hij 10,5 sacks, goed voor de 5e plaats op de ranglijst sinds dan. Hij moet enkel J.J. Watt, Justin Houston, Elvis Dumervil en Clay Matthews voor zich dulden. Allemaal supersterren in hun eigen team, en gerenommeerde spelers op hun positie.

Als Smith zijn productie vol kan houden zal hij dit jaar 16 sacks halen. Dat zou hem, afgaand op de ranking van vorig jaar, de vierde plaats op de sack-ranglijst bezorgen. Voor supersterren als Von Miller, Terrell Suggs, Ryan Kerrigan, en vele anderen. Niet slecht voor een speler met maar 4.600 volgers op twitter. Volgende keer als iemand over Jacquies begint kan je in ieder geval zeggen dat je hem kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *