Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ryan en Fisher willen minder gele vlagjes zien

Head coaches Jeff Fisher van de St. Louis Rams en Rex Ryan van de Buffalo Bills hebben originele manieren gevonden om de penalties in hun team tegen te gaan. De Bills zijn op koers om het aantal penalties in een seizoen te verbreken, ze hebben er momenteel al 58 opgestapeld. Fisher probeert zijn team dan weer voor te bereiden op Aaron Rodgers, de kleinste fout zal zondag worden afgestraft.

Rex Ryan heeft een oude truc van stal gehaald uit zijn tijd als defensive coordinator bij de Baltimore Ravens, om zijn team wat discipline bij te brengen. Bij elke penalty op training worden alle andere spelers verplicht om push-ups te doen, terwijl de speler moet toekijken. Ryan probeert zijn spelers zo de gevolgen van hun acties duidelijk te maken: een gele penalty-vlag schaadt het team. Nu nog afwachten of het werkt, anders zal zijn ‘build a bully’-mentaliteit de Bills nog zuur opbreken. Hij probeerde twee keer hetzelfde toen hij nog voor de Jets werkte, hij zal dus wel overtuigd zijn van het nut.

Jeff Fisher probeert dan weer een heel andere tactiek. Bij elke offside-penalty op training laat hij een luchthoorn afgaan, tot afgrijzen van zijn spelers. Fisher voerde deze maatregel niet toevallig deze week in. Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers is bekend voor het offside lokken van de tegenpartij, om ze vervolgens genadeloos af te straffen op de resulterende free play. Aaron Donald en co. zijn in ieder geval gewaarschuwd.

Zoals Fisher en Ryan hier opnieuw bewijzen: In de NFL is niets te gek om voordeel uit te halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *