Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: Week 5

Vannacht begint week 5 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 5 van de 21.

1. Seattle Seahawks @ Cincinnati Bengals

Het team dat twee maal de Super Bowl haalde in de laatste twee jaar, de Seattle Seahawks, kende een zwakke start. Na twee wedstrijden hadden ze nog geen enkele W op hun record neergeschreven. Sinds Kam Chancellor terugkeerde hebben de Hawks echter geen enkele wedstrijd meer verloren. Feit blijft wel dat ze het opnamen tegen de twee slechtste teams van de NFC. De Bears en de Lions waren niet bepaald waardige tegenstanders. De eerste echte test voor de Seahawks met Bam-Bam-Kam komt er aan als ze het dit weekend opnemen tegen de Cincinnati Bengals (4-0).

Ook voor de Cincinnati Bengals is deze wedstrijd de eerste zware opdracht. Na winst tegen: de Oakland Raiders, de San Diego Chargers, de Baltimore ravens en de Kansas City Chiefs zal Anthony Dalton het met zijn Bengals opnemen tegen een team dat de beste defense van 2014 had. Beide teams willen bevestigen dat ze een play-off contender te zijn. Vooral voor de Bengals, die alsmaar verweten werden om podiumangst te hebben, is dit de moment om te laten zien dat ze om kunnen met de stress. En zeg nou zelf, de NFC-kampioen over de vloer krijgen, veel groter dan dat wordt het niet.

2. Cleveland Browns @ Baltimore Ravens

Voor zowel de Browns als de Ravens is dit de week om te laten zien dat het voor hen geen verloren seizoen is. Beide teams zijn 1-3 tot nu toe en zijn wanhopig om nog eens in de win-column terecht terecht te komen. Vooral voor de Ravens is de druk om te winnen groot. Na vier maal de playoffs gehaald te hebben in de laatste vijf jaar wordt er van John Harbaugh en zijn troepen verwacht dat ze het dit jaar opnieuw presteren. Het team start echter zonder sterren Terrell Suggs (gescheurde Achillespees) en Steve Smith (gebroken ribben). Het zal dus geen gemakkelijke opdracht worden om te winnen van de geplaagde Browns.

Ook voor de ‘brownies’ is het belangrijk om te laten zien dat het seizoen niet voorbij is. Vorig jaar lukte het niet om na een goede start in de play-offs te geraken. Misschien is dit jaar het omgekeerde scenario mogelijk voor de ‘dog pound’. De sterkste speler van hun roster, Joe Haden, presteerde tot dusver nog niet heel goed. Moest de defense zijn ‘swagger’ terugvinden dan verwacht ik grootse dingen van de Cleveland Browns in de rest van het seizoen. Als de ommekeer er komt moet het wel dit weekend gebeuren want anders zal het weer een verloren seizoen worden voor de Clevelanders. Moeten ze weer op Lebron James hopen om toch maar één succesvol sportteam te hebben.

3. Indianapolis Colts @ Houstons Texans

Voor de Colts en de Texans geldt een beetje hetzelfde als voor de Browns en de Ravens. Dit is het moment voor beide teams om te laten zien dat het seizoen nog niet verloren is. In Indianapolis maken ze zich vooral zorgen om quarterback Andrew Luck. Het wonderkind van Stanford University speelde tot nu toe erbarmelijk. Met maar vijf touchdowns en zeven interceptions in drie wedstrijden kon de 2x pro bowler dit jaar nog geen potten breken. Nooit gedacht dat ik dit ging zeggen maar de colts zijn misschien wel beter af met Matt Hasselbeck under center.

De Texans, en Bill O’Brien, staan ook met hun rug tegen de muur. Met sterren als J.J. Watt en Brian Cushing blijft de defense toch te weinig brengen. Met 6 sacks (4 van J.J) en 4 interceptions zet je niet genoeg druk op de offense van je tegenspeler. Ook aanvallend loopt het voor de Texans niet van een leien dakje. Met geen echte goeie starter op quarterback zal het moeilijk worden om veel te winnen dit jaar. Al verwacht ik wel dat de terugkeer van Arian Foster op running back de Texans zeker verder zal helpen.

Zoals altijd willen we wel nog een boodschap van algemeen nut meegeven. Buiten deze 3 zijn er nog 13 andere wedstrijden dus vergeet zeker niet om die ook te checken, al zijn het maar de highlights, zo mis je niets!

Wil je het gehele NFL seizoen kijken en niets missen? Neem dan nu een NFL-gamepass via de advertentie op deze website en krijg er een gratis gridiron abonnement bovenop! (bestelling moet wel via de advertentie in de zijbalk op de gridiron.nl website gebeuren. Adblock dient hiervoor uit te staan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *