Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Ernstige’ blessure Chubb voedt discussie

Een van de supersterren van College Football, running Nick Chubb van de Georgia Bulldogs, heeft zaterdag een op het eerste gezicht ernstige blessure aan de knie opgelopen. Het gebeurde in het eerste kwart in het duel tegen de Tennessee Volunteers, een wedstrijd die de Vols winnend afsloten: 38-31.

Bij een van de eerste ballen die de running back in handen kreeg, werd Chubb naar buiten gedwongen door de defensie van de Vols. Terwijl hij buiten de lijnen werd gewerkt, landde hij verkeerd op zijn linkerknie. De blessure leek meteen ernstig, te zien aan de gelaatsuitdrukkingen van Chubb aan de kant. Hij moest onder begeleiding van het veld af en verloor zelfs even het bewustzijn, voordat hij op een karretje van het veld werd gereden.

Niet alleen is de blessure van Chubb een streep door de rekening van het seizoen van Georgia, het kan ook effect hebben op de draftstatus van de jongeling. Mark Richt, coach van de Bulldogs, kwam na de wedstrijd terug op het voorval en sprak hoop uit. “We hopen dat de blessure geen operatie nodig heeft, maar 100% zeker weten doen we het niet.”

Chubb is niet de eerste running back die een zware blessure oploopt in een belangrijk seizoen voor zijn toekomst. Ook Todd Gurley en Marcus Lattimore overkwam het. Gurley vocht zich terug en maakte ondertussen furore bij de St. Louis Rams, Lattimore was minder gelukkig en ging eind 2014 met pensioen. Beiden lieten op Twitter weten te bidden voor het herstel van Chubb.

De blessure doet veel experts zich weer roeren in een controversieel topic: moeten sterspelers hun laatste seizoen wel spelen, met de kans op een ernstige blessure op de loer? Nu spitst de discussie zich vooral op Leonard Fournette, die na dit seizoen nog één seizoen bij LSU moet ballen voordat hij naar de NFL mag. Fournette is bezig aan een ongekend sterk jaar en lijkt al zeker van een top 5 klassering in de Draft 2017. Tenzij hij een blessure oploopt, natuurlijk. Andrew Siciliano van ESPN verwoordde op Twitter prima wat veel mensen rond Fournette ook zullen denken. “Leonard Fournette zou volgend jaar door Europa moeten gaan rondreizen. Ga de wereld zien, kerel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *