Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling problems #5: Plottwist

Matthias van Wettum (MvW): 

*kermis-stem*: Alweer een winnaar! Besef je je wel dat ik de afgelopen twee weken gewoon 5-1 loop? Na mijn 3-0 week mocht ik vorige week weer twee winnaars bijschrijven. En eigenlijk sta ik nog steeds achter mijn San Diego (-7) over Cleveland-pick, want gewoon. Dat hoort. Vegas mag het geld hebben, ik heb mijn waardigheid. Ook over deze week voel ik me weer lekker. Lezers, dit betekent niet dat je op mijn advies moet gaan gokken op de NFL. Laat het een inspiratie zijn.

Tiel van den Heuvel (TvdH):

Het enige dat me gelukkig maakt, momenteel, is m’n bookie account. Want ook al ging ik – weer – 1 uit 2, in real life won ik vorige week een lekkere 45 ekkies op één ingezette euro. Dat is best kicken, al zeg ik het zelf. Hier is echter de plottwist van deze week: Ik ga tegen je in! Want we kunnen niet leven in een wereld waarin jij 8-1 gaat of 7-2 over drie weken. Ik zet in op een losing streak van Van Wettum.

MvW: CINCINNATI BENGALS (-2.5) over Seattle Seahawks

Eerlijk: niets in mij zegt dat de Seahawks gaan winnen in Cincinnati. De ploeg van Andy Dalton klikt op alle fronten. Ja, de offense wordt misschien afgeremd door de blaffende defense van de Hawks, maar aanvallend krijgt de ploeg niks voor elkaar. Zelfs niet tegen de Lions, die rijp waren voor de sloop. Bovendien lijkt men Marshawn Lynch nog een week te moeten missen. Dat betekent dus ook geen stormram voor als het even niet loopt. Trouble…

TvdH: Seattle Seahawks (+2.5) over CINCINNATI BENGALS

Andy Dalton heeft nog niet onder druk gestaan Matty! We weten nog STEEDS niet of hij goed genoeg is om elite teams omver te blazen. Natuurlijk hebben ze fantastisch talent aan beide kanten van de bal… Maar ik wacht op de Andy Dalton stinkbom. Hij komt. Op een dag. En Seattle? LOVE THEM SEAHAWKS! Die secondary is gewoon klaar om de Bengals even op terug op aarde te zetten. Wacht maar.

MvW: St. Louis Rams (+10) over GREEN BAY PACKERS

Gut-check. Ja, ik ben fan van de Packers. Zeker als ze in Lambeau Field spelen. Maar als een spread de dubbele cijfers in gaat, gaan er bij mij allerlei alarmbellen rinkelen. Je gaat mij niet vertellen dat de Rams niet in ieder geval keihard vechten om de overwinning op Arizona een goed vervolg te geven. Met de ontdekking van Todd Gurley en die geniale front seven moeten ze het de Pack in ieder geval even lastig kunnen maken. Gooi er een garbage-time TD bij en je covert gewoon. Niks aan de hand. 

ps. Bears +10 tegen de Chiefs had ik ook gedaan.

TvdH: GREEN BAY PACKERS -10 over St. Louis Rams

Feit: Aaron Rodgers gooit nooit van z’n lang-zal-ze-leven meer een interception in eigen huis. Feit 2, bonus: De Green Bay Packers scoren tegen IEDEREEN! Feit nummer 3, omdat we toch bezig zijn: Green Bay is 4-0 tegen de spread, dit seizoen. Ze zijn zo’n aanvallende juggernaut waar Vegas niet tegenop kan boksen.

MvW: New England Patriots (-10) over DALLAS COWBOYS

Kijk, dit is dus een spread met een reden. Verschillende redenen zelfs. Natuurlijk, de Cowboys missen Tony Romo, Dez Bryant én Lance Dunbar. De Patriots, daarentegen, missen niemand en hebben een offensief arsenaal waar je bang van wordt. De belangrijkste reden om voor de -10 van de Pats te gaan is echter het feit dat ze vorig weekend een bye hadden. Ik heb de precieze cijfers niet, maar volgens mij zijn Bill Belichick en Tom Brady iets van 452-0 na een bye. Heel ver kan ik er niet vandaan zitten. Dit wordt vervelend voor Dallas. Look away, Cowboys-fans.

TvdH: DALLAS COWBOYS +10 over New England Patriots

Vergis je niet: De Pats gaan dit gewoon winnen met een puntje of zeven verschil, minstens, en ik pick eigenlijk alleen tegen New England omdat jij vóór bent. Maar hier is de hoop dat New England al vooruit kijkt naar de Colts. Volgende week heb ik dibs op de Pats -14. New England wil Indianapolis vermoorden, en dan kijk je misschien wel voorbij de miezerige ‘Boys.

Vorige week: MvW: 2-1, TvdH: 1-2

Stand: MvW: 7-5, TvdH: 4-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *