Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alcoholistische hoofdcoach USC ontslagen

Gisteren is de hoofdcoach van de USC Trojans, Steve Sarkisian, op straat gezet na veelvuldig alcoholmisbruik. Voor het seizoen begon was hij al eens dronken verschenen op een bijeenkomst voor sponsoren van de universiteit en afgelopen zondag verscheen hij op de training niet in staat om zijn werk te doen.

Hierop heeft de directeur van de sport afdeling van de universiteit hem eerst voorlopig op non-actief gesteld. Een aantal uur later werd Sarkisian alsnog ontslagen. Een van de berichten die gisteren snel rondgingen op het wereldwijde web was nogal opmerkelijk. Volgens een aantal coaches van USC was Steve Sarkisian namelijk dronken tijdens de gewonnen wedstrijd van 25 september USC tegen Arizona State (42-14). Zijn ogen zouden raar hebben gestaan en hij zou zich zich verdreven gedragen hebben bij hoogte- en dieptepunten tijdens de wedstrijd.

Offensive coordinator Clay Helton dient de rest van het jaar als interim coach.

USC begon als top 10 team aan dit jaar en heeft na zes weken toch al twee nederlagen moeten slikken. Zij zijn hiermee kansloos voor de playoffs. Of Clay Helton ook volgend jaar zal dienen als hoofdcoach zal moeten blijken, de kans hierop wordt niet groot geschat. De Trojans worden in het algemeen beschouwd als een Top 5 – Job in College Football en zij zullen hoogst waarschijnlijk met een grote naam komen.

De coaches die momenteel veel genoemd worden zijn:

Jack del Rio – Coach van de Oakland Raiders. Is een alumni van USC, maar zit in zijn eerste jaar bij de Raiders en zit voorlopig goed.

Jeff Fischer – Coach van de St Louis Rams. Is ook een alumni van USC, maar voor bijna alle coaches staat NFL ver boven College Football.

Chip Kelly – De coach van de Philadelphia Eagles is een interessante optie. Mocht hij falen de playoffs te halen dan zal hij aardig onder druk komen te staan. Wellicht is het dan tijd om terug te keren naar College en wellicht, zoals Nick Saban bij Alabama heeft gedaan, een dynasty te bouwen in Southern California.

Kevin Sumlin – Coach van Texas A&M. Stond al eerder hoog op de lijst, maar toen kozen de Trojans voor Sarkisian. Heeft in Texas alles wat hij zich kan wensen, alleen zijn de de playoffs bij USC toch makkelijker te behalen dan in de SEC.

Kyle Whittingham – Coach van de Utah Utes. Momenteel een van de verrassingen in College Football. Doet al jaren goed werk bij Utah en dit jaar lijken ze op momenten het beste team van dit jaar. Zijn teams blinken vooral uit in defense en special teams en zijn degelijk op offense.

Tom Hermann – Coach van de Houston Cougars. Dit is zijn eerste jaar als hoofdcoach en doet het verbazingwekkend goed en staat moment in de top 25 met zijn ongeslagen team. Vorig jaar nog offensive coordinator bij Ohio State, maar mist wellicht de ervaring om aan de slag te gaan als head coach van de USC Trojans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *