Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Toen de Colts nog wonnen van de Pats

Andrew Luck won nog nooit van de New England Patriots. We moeten teruggaan naar de tijden van Peyton Manning in Indianapolis, zes jaar geleden, naar de laatste overwinning van de Colts op de New England Patriots. Een wedstrijd met Randy Moss en Reggie Wayne als uitschieters, waarvan de laatst genoemde kort voor tijd beslissend was.

De Indianapolis Colts en de New England Patriots zijn de best presterende AFC-teams van de 21ste eeuw. Drie keer deze eeuw speelden ze de AFC Championship Game. Waaronder de Deflategame van het afgelopen seizoen. Al gaan we daar deze keer eens niets van zeggen. Illuster zijn de ontmoetingen tussen Tom Brady en Peyton Manning. Een jaarlijkse traktatie die beide kanten op kon gaan.

Minder illuster en minder spannend zijn de ontmoetingen tussen Tom Brady en Andrew Luck. De laatste zes ontmoetingen, waarvan twee in de playoffs, werden allemaal gewonnen door de Patriots. Hiervan speelde Luck de laatste vier. En deze vier werden allemaal met dubbele cijfers verloren. In die zin dat de Pats het dubbele aantal punten van de Colts maakten.

15 november 2009: Colts-Patriots (35-34)
Voor de Colts-fans is de jaarlijkse topper tegen de Patriots inmiddels een kwelling geworden. Zes jaar geleden werd voor het laatst gewonnen. Toen gooide Peyton Manning 13 seconden voor tijd de gelijkmakende touchdown naar Reggie Wayne, voordat Matt Stover het beslissende punt met de PAT binnenschoot.

Het was de kroon op het werk van een 4th quarter comeback door de Colts, die in het begin van het vierde kwart nog op 31-14 achter kwamen. Tweeënhalve minuut voor tijd was het nog 34-21 voordat runningback Joseph Addai na een gevangen touchdown in het eerste kwart nu ook een bal de endzone in rende.

Zowel Brady als Manning gooide voor dik meer dan 300 yards. Veel van die terreinwinst ging via hun respectievelijke favoriete ballenvangers Randy Moss en Reggie Wayne die allebei ook nog eens twee scores vingen. Aanvallende spelers van naam die de Patriots zondag wel hebben en de Colts minder. Bovendien miste Andrew Luck de laatste twee wedstrijden, dus het is maar de vraag of hij de kracht heeft om eindelijk eens te winnen van Tom Brady.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *