Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: week 6

Vannacht begint week 6 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 6 van de 21.

1.Cardinals @ steelers
Misschien wel een van de interessantste matchups so far. De Arizona Cardinals zitten op een goed pad (4-1). Ook de Steelers (3-2) komen van een feel-good win door een last minute touchdown van Michael Vick. De belangrijkste storyline is natuurlijk of Big Ben Roethlisberger de aftrap haalt. De Steelers quarterback zou misschien terugkeren van een MCL blessure die hij een aantal wedstrijden geleden opliep. Voor dat Big Ben zijn booboo had werden de Steelers misschien wel gezien als de grootste juggernaut op offense. Onder Michael Vick werd dit echter iets minder. Als Big Ben terug zou keren dan kan dit nog een geweldige wedstrijd worden tussen twee van de beste ploegen in football op het moment.

Voor de Cardinals is dit ook een interessante matchup. Carson Palmer, volgens pro football focus de beste quarterback in 2015, kan eindelijk nog eens laten zien hoe goed hij wel niet is. Ook de defense zal zeker uitkijken naar de wedstrijd. Sterren Tyrann Matthieu en Patrick Peterson kunnen niet wachten om de volgende offense dood te doen. Een ding is zeker, of Big Ben nu terugkeert of niet, de Cardinals defense is gonna make plays.

2. Giants @ Eagles
Na een geweldige wedstrijd vorige week waarbij ze de Saints even op hun plaats zetten lijken de Eagles hun koers te veranderen. De eerste drie wedstrijden lijken al bijna verteerd te zijn, Demarco Murray had zijn eerste fatsoenlijke wedstrijd in een Eagle-uniform. Vooral de defense, lees Fletcher-Cox, maakte indruk vorige week. Nu valt nog af te wachten of deze defense, zo goed vorig jaar de dynamische pass-attack, lees Odell Beckham Junior, kan afstoppen. Philly moet deze wedstrijd absoluut winnen voor een betere plaats in de divisie af te dwingen en langszij te komen bij de Giants die momenteel eerst staan in de NFC East.

Ook voor de Giants is het een make or brake wedstrijd. Hoewel ze eerst staan in de division zijn de kapers op de kust niet ver af. De drie andere teams zijn maar één win verwijdert van het gat te dichten. Om op de eerste plaats te blijven staan moeten de Giants nog maar eens laten zien dat ze hetzelfde team zijn dat twee super bowls won in de laatste tien jaar (2007 en 2011).

3. Bears @ Lions
Hoewel dit op papier misschien niet de meest aantrekkelijke matchup is, tussen de twee slechtste ploegen in de NFC North, kan het toch een spannende wedstrijd worden. De defense van Vic Vangio in Chicago heeft elke week al beter gespeeld als de week er voor. Vooral outside linebacker Pernell McPhee is een delight om bezig te zien. Zijn blocked fieldgoal van vorige week zorgde voor een geweldige comeback win van de Bears tegen de Chiefs. En afgaande op de twee vorige wedstrijden kan het wel eens een matchup zijn die in de laatste seconden van de wedstrijd beslist wordt.

Voor de Lions is dit een volgende kans om te tonen dat ze niet het slechtste team ooit zijn. Na in 2008 als eerste ploeg ooit 0-16 te gaan zullen de leeuwen uit Moter City willen laten zien dat ze hun seizoen nog kunnen omdraaien. En als we eerlijk zijn? Tegen welke ploeg zouden de Lions meer kans hebben om te winnen in hun eigen divisie? De Packers? Interessante bonus story line voor deze wedstrijd: speelt Mat Stafford? De quarterback van de Lions is bezig aan zijn slechtste seizoen ooit. Hij werd vorige week zelfs op de bank gezet en vervangen door Orlofski.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *