Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Football snelst groeiende sport van Nederland

American football is relatief gezien de snelstgroeiende sport van Nederland, zo becijferde NOC*NSF. De AFBN groeide afgelopen seizoen van 1401 naar 1667 leden. De footballers hoefden eigenlijk alleen de Nederlandse Drakenboot Federatie voor zich te dulden, die vanuit het niets naar 324 leden steeg.

Nederlandse sportverenigingen hadden vorig jaar in totaal 5.322.891 geregistreerde leden. Dat is een stijging van 5.522 leden ten opzichte van 2013. Dit ledenaantal is verdeeld over 4.377.048 personen.

De groei is volledig te wijten aan Sportvisserij Nederland. Door een administratieve wijziging kwamen er 46202 sportvissers bij. Zonder dat foefje ging het aantal geregistreerde leden in Nederland met bijna 41 duizend sporters achteruit.

De KNVB is met 1.213.720 leden veruit het grootst. Vorig jaar is de voetbalbond met 4.307 leden gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *