Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mislukte fake punt kan Pagano zuur opbreken

De faliekant mislukte fake punt van de Colts was ongetwijfeld het beeld van het weekend. De flater is al vanuit elke hoek bekeken en geanalyseerd door Colts, Patriots en journalisten. De Colts lijken zelf niet te weten wat er mis ging en voor niemand is het duidelijk wat eigenlijk de bedoeling van de play was. Wilden ze de Patriots offside lokken of ze met te veel mensen op het veld betrappen? En waarom werd de play niet afgeblazen toen het duidelijk werd dat het nooit kon werken en ze ook nog op een illegale manier opgesteld stonden?

We zullen hier de arme Colts fans sparen en de pijnlijke beelden van de gefaalde swinging gate, niet opnieuw oprakelen en analyseren.

Just kidding.

Los van de concrete uitvoering van de fake punt, of gebrek daaraan, werd de meest opvallende analyse gemaakt door Mike Florio van ProFootballTalk en Greg Doyel van de Indystar.

“Pagano’s Last Stand.”

Veel duidelijker kan Doyel het niet verwoorden. Beide journalisten geven aan dat deze play de facto het einde betekende van de carrière van Pagano bij de Colts en misschien zelfs als head coach. 

Al voor het seizoen was de druk op de head coach enorm en leek het een Super Bowl of bust seizoen te worden. Als de Colts niet beter beginnen spelen zullen ze zelfs moeten opletten als ze zelfs de play-offs willen halen. Een blamage in misschien wel de zwakste divisie van de NFL met ook nog de Texans, Titans en Jaguars.

De play-offs halen is volgens Florio echter absoluut niet genoeg voor Pagano om zijn vel te redden. Geen enkele eigenaar, en dus ook Jim Irsay niet, zou zijn vertrouwen in een coach kunnen behouden na een flater van dat kaliber.

“While some would say it’s possibly just the right amount of crazy to resonate with an eccentric owner, it’s certifiable madness for any coach of any major college or professional program to come up with a play that was so poorly conceived and yet somehow executed even worse.”

Wat er ook van moge zijn, deze play zal Pagano nog lang achtervolgen. En als hij niet oplet, zal zijn legacy in Indianapolis voor altijd aan ‘swinginggate-gate’ gelinkt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *