Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Social media hindernis voor Mathieu

Social media en NFL spelers gaan niet samen. Hoe vaak ben ik een blog met deze zin begonnen? Maar opnieuw blijkt dat het voor de American Footballers maar al te moeilijk is om zich te gedragen en zich bewust te zijn van hun voorbeeld functie. Ditmaal was het Arizona Cardinals safety Tyrann Mathieu die zich van zijn slechtste kant liet zien. De verdediger kon het maar moeilijk verkroppen dat hij na de nederlaag tegen Pittsburgh Steelers het doelwit van twitterende fans werd.

Mathieu zag er niet goed uit bij de 88 yard touchdown catch van Steelers receiver Martavis Bryant en dat kreeg hij vervolgens via social media te horen. Maar in plaats van de berichten voor lief te nemen en links te laten liggen, ging de speler vol in de aanval.

‘Girl you better go sit yo ass down’

‘I am still Savage’

‘Cause I play my heart out & on one play I lose & they wanna talk’

Het is een greep uit de reacties van Mathieu op de posts van de teleurgestelde fans. Overigens is het niet de eerste keer dat speler in opspraak raakt vanwege zijn twitter gedrag. Twee jaar geleden kwam een chat naar buiten waarin hij contact zocht met een meisje, om haar vervolgens “uit te nodigen” zodra ze 18 jaar zou zijn.

Inmiddels heeft Mathieu zijn reacties gedelete, maar het kwaad is (alweer) geschied.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *