Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zaterdag Dutch Lions – Belgian Barbarians

Het Nederlands American footballteam Dutch Lions speelt aanstaande zaterdag een belangrijk kwalificatieduel tegen Belgian Barbarians. Voor het eerst sinds 2007 is een stadion het decor van een officiele footballwedstrijd: de beide teams trappen om 18:00 uur af in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Tickets zijn zaterdag vanaf 15 uur aan de kassa te verkrijgen, maar kosten dan 7,50. Beter is dus om de tickets hier in de voorverkoop te kopen. Dan zijn ze slechts 5 euro.

Ver voor de geplande aftrap is er rond het Mandemakers Stadion van alles te doen. Om 15 uur gaat namelijk de Pregame Party van start met BBQ en bier. Met verschillende eet- en drinkkraampjes hoopt de organisatie de supporters zo vroeg mogelijk naar het stadion te halen. Een podiumwagen met een DJ moet The Orange Army vocaal oppompen. Ook de cheerleaders brengen hier een bezoek, terwijl journalist Niels Root zijn boek ‘Ik was die blauwe’ verkoopt en signeert.

De organisatie weet dat ze een goede prestatie moeten neerzetten om football weer op de kaart te zetten en daarom werken ook de spelers mee. Zij gaan met supporters op de foto en doen signeersessies. Hiernaast wordt er ook ouderwets geschminkt en is er een ballengooispel voor de kinderen. Wie ook nog merchandise van de NFL wil kopen, kan terecht bij verschillende kraampjes.

Het feest is koren op de molen van de Orange Army. De supportersgroep van wijlen Amsterdam Admirals grijpt de gebeurtenissen aan om een grote reünie te houden. Hierbij worden zij gesteund door ‘the Hottest Dance Team in Holland’. De Amsterdam Admirals hebben het burenconflict aangegrepen om eenmalig een grote dansshow weg te geven. Maar liefst 51 danseressen doen mee aan de show, die onder leiding staat van voormalig San Diego Chargers cheerleader Ashley Orman.

Wie is opgegroeid met Amsterdam Admirals American football hoort eigenlijk zaterdag door Waalwijk te struinen. Voor 5 euro heb je al een kaartje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *