Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Evan Landi godsgeschenk voor Dutch Lions

New Yorker Lions werd onlangs gekroond tot landskampioen van Duitsland. Het team van Nederlanders Chris Smith en Tom van Duijn wist in de finale voor de tweede keer op rij te zegevieren. New Yorker Lions gebruikte tijdens de finale in Berlijn nog een ander geheim wapen waar ‘oranje’ bloed door de aderen stroomt: tight end en MVP van de German Bowl, Evan Landi.

Op 10 oktober was Landi in het Friedrich Ludwig Jahn Sportpark in Berlin niet te stoppen. Tussen
de graffiti en de verloederde maar typische groen-rood-gele tribunedelen waar ooit Berlin Thunder haar opwachting maakte, daar trad New Yorker Lions in German Bowl XXXVII voor de tweede keer op rij aan tegen Schwäbisch Hall Unicorns. De finale, die het jaar hiervoor nog met gemak werd binnengeharkt door New Yorker met 47-9, verliep nu iets stroever. De ploeg van Landi zegevierde uiteindelijk met 41-31. Het was de tiende succesvolle Bowl-berth voor de Lions in vijftien opwachtingen. Landi streek met 9 catches, 105 yards en een touchdown de MVP- honors op.12051 toeschouwers keken toe. “Ik voelde me vereerd om uitgeroepen te worden tot MVP”, aldus Landi, de bescheidenheid zelve. “Maar zonder mijn coaches en teamgenoten was dit nooit gelukt. We hebben onszelf voorafgaand aan het seizoen doelen gesteld en die hebben we gehaald.”

De coaching staff van de Dutch Lions wrijft zichzelf nu in de handen. Landi komt namelijk zaterdag uit voor de Dutch Lions. Met name door de Nederlandse coaching staff, die hem op de hoogte bracht van zijn mogelijkheden van het Nederlandse paspoort. Zelf geeft hij aan dat hij tot een half jaar geleden nog nooit een minuut had nagedacht om een opwachting te maken in het Nederlandse selectieteam. Landi: “Toen ik erover nadacht stond het idee me echter wel aan. Ik bedacht me hoe speciaal het zou zijn voor moeder en mijn Nederlandse familie om mij in de nationale kleur te zien spelen.”

De Nederlandse ploeg kan dan ook wel een spark gebruiken. De oefencampagne werd afgesloten in mineur, doordat de oranje equipe met 12-0 onderuit ging tegen Zwitserland. “Ik heb er vertrouwen in. We hebben een groep goede spelers en coaches, die allemaal erg serieus zijn over hun mogelijkheden om dit bijzondere spelletje te kunnen en mogen spelen.”

Gisteren liet Landi tijdens zijn eerste gezamenlijke training met het team al zien dat hij Plug ’n Play is. Hopelijk kan hij daar zaterdag een vervolg aan geven.

In Gridiron II vind je een exclusief interview met Evan Landi voorafgaand aan de interland.
Gridiron kost 2,99 euro via de App Store en kan via de volgende kanalen binnen worden gehengeld voor een nice read op je phone of je tablet. De reader voor al onze bladen is overigens ‘free of charge’. Help ons het blad mooier en dikker te maken!

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *