Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Keys to the game: Dutch Lions – Belgian Barbarians

De Dutch Lions hopen zich aanstaande zaterdag te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap American football. In het Mandemakers Stadion in Waalwijk wacht tegenstander Belgian Barbarians.

Er is veel gebeurd na het blamerende verlies van Nederland tegen Zwitserland vorige maand. Nederland wist in dat oefenduel niet te scoren en dat noopte de offense eens flink bij zichzelf ten rade te gaan. Individuele topprestaties binnen het teamconcept zijn noodzakelijk om de agressieve defense van de Belgen, die veel man-to-man coverage spelen, te verschalken.

Nederland moet hierbij een beroep doen op een trio running backs, die de load van New Yorker Lion Chris Smith moeten overnemen. Smith raakte in de Duitse halve finale geblesseerd en is er in Waalwijk niet bij. Aan Miquel Castelen (Crusaders), Kevin Wesseling (Trojans) en Glenn van Gorcum (Leiden) zaak om dat op te pakken.

Een van de sterkhouders van de selectie is German Bowl MVP, receiver Evan Landi. De Amerikaan met een Nederlands paspoort vervoegde zich gisteren voor het eerst bij zijn teamgenoten en zal een belangrijke schakel zijn om de blitzhappy Belgen monddood te maken. De toevoeging van Landi is verrassend, maar volledig op het conto te schrijven van de coaching staff van de Lions: “Hij is een tight end, met de stijl van Jimmy Graham. Hij komt van South Florida, maar heeft onder contract gestaan bij de Tampa Bay Buccaneers en New England Patriots. Hij heeft een Nederlandse moeder, dus ook een Nederlands paspoort. Zelf had hij nog niet over dat buitenkansje naar aanleiding van zijn officiele papieren nagedacht, maar hij is dus zeker speelgerechtigd en up voor de challenge.”

Richard Bouthoorn is al sinds jaar en dag de veldheer van dit footballteam. Naast Landi kan hij zich beroepen op Tom van Duijn uit Duitsland en lokale helden Dylan von Gerhardt en Ananias Semedo. Daarnaast heeft Bouthoorn ook de beschikking over Melvin Maasdamme, die zich tijdens de afgelopen trainingen liet gelden.

De Belgen spelen dezelfde spread offense die Nederland vorig jaar ook speelde, met veel korte passcombinaties. Vorig jaar verloren de Belgen met 38-13 tegen de Nederlandse equipe en het is zaak dat de verdediging, met ondermeer ankers als Kevin Bourne en Nick Meijers, hier op inhaken.

Dutch Lions – Belgian Barbarians trapt zaterdag om 18.00 uur af. Get your gametickets!

Wil je meer lezen over de Dutch Lions en de Belgian Barbarians. Download dan nu de nieuwe editie van Gridiron. Gridiron 2 kost 2,99 euro via de App Store en kan via de volgende kanalen binnen worden gehengeld voor een nice read op je phone of je tablet. De reader voor al onze bladen is overigens ‘free of charge’. Help ons het blad mooier en dikker te maken!

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *