Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oversier: “Waalwijk als episch centrum van football”

Bij RKC Waalwijk waren ze zeer opgetogen over de komst van de Dutch Lions naar het Mandemakers Stadion. Menig personeelslid verbaasde zich over de volle tribunes en het enthousiasme waarmee het publiek tekeer ging om de Lions naar de eindstreep te brullen. Ook RKC-directeur Remco Oversier ziet de komst van een footballteam naar Waalwijk wel zitten. “Op de vraag of Waalwijk het episch centrum van American football in Nederland kan worden, zeg ik volmondig ja,” zo zegt hij tegenover Omroep Brabant. Foto: Hans de Wolff.

Remco Oversier bleek een fantastische en geinteresseerde gastheer: “Ik moet eerlijk bekennen dat de regels nog een circus voor me zijn, maar het is mooi om te zien dat RKC dit soort dragende en leuke evenementen kan organiseren in het eigen stadion.”

Zelf zag hij wel wat aan de toevoeging van cheerleaders aan de zijlijn bij American football. “Maar daarvoor moeten we wel eerst toe naar een vol stadion,” zei hij met een knipoog.

Dutch Lions won zaterdagavond van Belgian Barbarians met 17-3 en kwalificeerde zich hiermee voor het EK. 4200 toeschouwers waren getuigen van het footballfeest in het Mandemakers Stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *