Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling Problems #7: Forever alone

Matthias van Wettum (MvW): 

Vanwege het afhaken van partner in crime Tiel van den Heuvel, is deze rubriek ineens een stuk minder interessant. Ik ben de eerste die dat toegeeft. Toch ben ik er zo verslaafd aan dat ik hem in mijn eentje voortzet. Sterker nog: ik ga mijn aantal picks verdubbelen! Vanaf nu dus geen 3 maar 6 winnende bets in deze serie. Doe er je voordeel mee.

JACKSONVILLE JAGUARS (+3.5) over Buffalo Bills

Ik heb de aanval van de Bills de afgelopen weken zien ploeteren en dat was niet best. Veel mensen denken dat de defense van de Bills deze pot uit het slop gaat trekken, maar ik zie het niet gebeuren. Ja, de Jags zijn 1-5. Ja, Gus Bradley’s positie begint toch steeds meer te wankelen. Maar op de wedstrijd tegen de Patriots na, zat Jacksonville in elke wedstrijd dichtbij. Bovendien maakt Blake Bortles echte stappen en lijkt Paul Posluzny terug te keren na een enkelblessure. Bradley gaat ervoor zorgen dat de E.J. Manual het verschil moet gaan maken. En dan zitten de Bills in de problemen.

INDIANAPOLIS COLTS (-4.5) over New Orleans Saints

Geloven we echt dat de New Orleans Saints het Andrew Luck moeilijk gaat maken? Ja, de quarterback kent zijn problemen dit seizoen. Maar de enige reden waarom de Saints vorige week de Falcons versloegen, was omdat Atlanta zichzelf in de voet schoot zodra de endzone in zicht kwam. Neem het thuisvoordeel weg en je hebt een redelijk matige ploeg. De Colts winnen met meer dan een touchdown verschil.

Pittsburgh Steelers (-2) over KANSAS CITY CHIEFS

Het is zeer waarschijnlijk dat Landry Jones de spelverdeler is bij de Steelers vanavond, maar vorige week tegen de Cardinals trok hij de offense uit het slop. De ploeg heeft het spelen van Ben Roethlisberger nog niet helemaal uitgesloten en Ben kennende slikt hij drie potjes pijnstillers en gaat hij gewoon. Maar ook met Landry Jones mogen de Jamaal Charles-loze Chiefs geen échte problemen vormen.

MIAMI DOLPHINS (-4.5) over Houston Texans

Dan Campbell is een verademing aan de zijlijn ten opzichte van Joe Philbin. Toch is dit een risky pick, want Campbell is een jonge headcoach met nauwelijks ervaring. Die gaat fouten maken. Toch vond hij vorige week een recept voor succes, met dank aan zijn defensieve front dat eindelijk speelde naar potentie. De Texans zijn ondertussen een raadsel, maar ze weten zelf de oplossing ook niet. Het is ontzettend moeilijk om dat zelf op te lossen.

Dallas Cowboys (+3) over NEW YORK GIANTS

Altijd leuk, een wedstrijd tussen de Cowboys en Giants. Het probleem van Dallas: de quarterback. Na de blessure van Tony Romo probeerde de ploeg het even met Brandon Weeden, maar die werd na het duel tegen de Patriots afgelost door Matt Cassel. Vooralsnog hebben de voormalige back-ups van Tom Brady niet zo heel veel succes (lees: Houston zuigt), maar Cassel heeft al eens laten zien het echt wel te kunnen. Bovendien ga ik weer voor een stuk of wat sacks van Greg Hardy. Dallas in een shootout.

Philadelphia Eagles (+3) over CAROLINA PANTHERS

Eerlijk: ik dacht dat de Carolina Panthers een van de slechtste teams van de NFL zou zijn, dit seizoen. Zie dit dus als een rectificatie. Cam Newton is bezig aan een prima seizoen, maar vooral de defensie is next-level. We kunnen er dus vanuit gaan dat het publiek er klaar voor is tijdens Sunday Night Football. Zeker na de fantastische comeback tegen de Seattle Seahawks. Toch denk ik dat de Eagles hun groove hebben gevonden. Het was even zoeken voor Chip Kelly, maar dit team heeft Super Bowl-potentie. Als dat er eenmaal uitkomt, zijn ze  moeilijk om te stoppen.

Vorige week: 1-2
Stand: 10-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *