Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ryan Mallett is geen Texan meer

De Houston Texans hebben genoeg van Ryan Mallett en zijn smoesjes. De quarterback miste de teamvlucht naar Miami afgelopen weekend en moest een nieuw vliegticket boeken om het team achterna te reizen. Hij gaf de schuld voor zijn misstap aan het verkeer in Houston, dat overigens minimaal was volgens de Houston Chronicle. Het was niet de eerste keer dat de voormalige New England Patriot met een smoesje op de proppen kwam, zo kwam hij tijdens training camp al eens te laat omdat zijn wekker niet zou zijn.

Mallett begon het seizoen als back-up van Brian Hoyer, maar kwam al heel snel in de basis na de zwakke seizoensstart van Hoyer. De (voormalige) favoriet van head coach Bill O’Brien, hij coachte de quarterback al in New England en nam hem mee naar Houston, bleek echter al snel een nog slechtere optie. Brian Hoyer kreeg na vier weken zo opnieuw zijn kans, een beslissing waar Mallett nog al slecht op leek te reageren. Zijn gezicht stond de voorbije weken op onweer aan de zijlijn.

De voorbije dagen deden de geruchten de ronde over onenigheid tussen GM Rick Smith en Bill O’Brien. De twee zouden lijnrecht tegenover elkaar hebben gestaan over Mallett, Smith wilde hem houden, terwijl O’Brien genoeg had gezien van de nukkige quarterback. O’Brien kon technisch gezien zijn wil doordrukken omdat hij de laatste zeg heeft over het roster. De GM kan dan echter weer beslissen welke free agents een contract voorgeschoteld krijgen en zou dan ook kunnen weigeren om Mallett te vervangen. Verdere onenigheid zou van de Texans een volledig disfunctionele organisatie kunnen maken en verzekeren dat één van hen (of beide) het seizoen niet zouden overleven.

Nu de lont uit het kruidvat werd getrokken, krijgen beide heren nog een kans om de 2-5 Texans uit de put te trekken en hun job zo te redden.

Voormalige fifth round pick van de Texans T.J. Yates lijkt overigens de favoriet om over te nemen van Mallett als back-up van Brian Hoyer. Waar Ryan Mallett zal terecht komen, en of hij nog een kans krijgt, is voorlopig onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *