Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

JPP is terug bij de Giants

Jason Pierre-Paul en de New York Giants hebben overeenstemming bereikt over een contract voor de rest van het seizoen. Het contract zorgt voor opheldering in het conflict dat sleepte sinds de zomer, toen JPP zijn eigen hand naar de galemiezen blies met vuurwerk.

Pierre-Paul meldde zich enkele weken geleden voor het eerst weer in New York na het incident. Daar bleek de schade groter dan iedereen had verwacht. Mede daarom duurde het even voor JPP weer terug in de mix kon komen. Naar verluidt zit het contract vol met prestatieclausules, waardoor de defensive end eerst moet presteren voordat hij betaald krijgt. De Giants hebben een ’two-game roster exemption’ voor hem gekregen, wat betekent dat hij mee kan trainen. Vanaf week 10 is hij beschikbaar om te spelen.

“Ik ben blij dat ik terug ben”, liet JPP weten in een statement. “Ik ben klaar om te doen wat ik moet doen. Ik heb getraind in Zuid-Florida met mijn trainer. Elke dag stond ik om 7:30 uur op om gewicht te heffen. Ik heb gedaan wat ik moest doen om in football-vorm te blijven.”

Met dit alles komt voor nu een eind aan een soap die beide kampen niet wilden. In eerste instantie hadden de Giants weinig hoop dat Pierre-Paul dit seizoen nog aan spelen toekwam, maar afgelopen maandag kwam hij terug voor een check-up en dat bleek voldoende om de onderhandelingen te starten. Met een klein contract tot gevolg. Het is voor JPP te hopen dat hij dit seizoen kan laten zien dat hij ook met een halve hand prima achter de quarterback aan kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *