Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stats Dutch Lions – Belgian Barbarians

Vandaag plofte er een dik boekwerk op de deurmat van de redactie van Gridiron, waaruit blijkt dat de Dutch Lions de Belgische tegenstander Belgian Barbarians vorige week in het Mandemakers Stadion helemaal hebben vertrapt. Het officiele statsbook zoals we het graag zien vind je hier.

De drie top running backs van de Dutch Lions hadden allemaal een gemiddelde van meer dan 6.5 yards per carry. Miquel Castelen had 7 carries nodig op op 46 yards uit te komen (6,6 gemiddeld), terwijl Falcons running back Joost Holtslag een carry minder nodig had om op 44 yards uit te komen (7,3 gemiddeld). Top running back Kevin Wesseling deed wat hij in competitieverband dit jaar zo vaak deed: de afterburners aanzetten. Zijn 10,3 gemiddelde was ’tops’ voor backs met meer dan vijf carries (7 – 72 yards).

Dat zeggen we uiteraard expres. De leading rusher was namelijk Lions quarterback Sven Jansen, die met een 75 yard scamper aan de haal ging.

In de passing game zagen we een uitstekende wedstrijd van Richard Bouthoorn, die 15 van de 21 passes raak gooide. De veelal korte routes waren vaak een target voor receiver Evan Landi, die met 8 catches voor 73 yards het voortouw nam voor Oranje. De Belgen waren een stuk minder succesvol. Tomasz Firszt gooide minder dan een derde van zijn ballen raak en werd ook nog eens drie keer onderschept.

Een van de onderscheppingen ging naar Lennard Harris, die verdedigend zijn mannetje stond. Harris nam 7 Belgen mee naar de grond tijdens de wedstrijd en was hiermee leading tackler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *